DUURZAAMHEID & MVO

HET MATERIAAL

Wij werken met duurzaam hout dat afkomstig is uit een FCS- gecertificeerd bos. Wij vinden het belangrijk dat het hout op duurzame en verantwoorde manier geproduceerd wordt. Daarom gebruiken we voor veel van onze meubels vurenhout. Deze houtsoort is snelgroeiend en draagt het PEFC keurmerk.

NEDERLANDSE LEVERANCIERS

Veel materiaal in de interieurbranche komt uit Oost-Europese landen waar de lonen lager liggen en het productieproces aan minder milieuregels voldoet. Wij proberen zo veel mogelijk onderdelen en producten binnen Nederland te laten produceren. We werken dus samen met Nederlandse leveranciers. Dat betekent een duurzamere productie én minder transport.

HET PROCES

Wij werken in een recent opnieuw geïsoleerd pand, dat verlicht wordt met LED verlichting. Ons afval wordt gescheiden aangeboden voor recycling. Stukjes plaatmateriaal worden opgehaald door het Pro33 College uit Amersfoort. Zij zetten dat in voor het praktijkonderwijs. Ook leuk: het verpakkingsmateriaal voor onze pakketjes komt uit onze Fellowes papierversnipperaar. Zo heeft ook ons oud papier een functie.

HERGEBRUIK

Onze klanten hebben vaak meubels die we kunnen hergebruiken. We pimpen kasten met een mooie kleur of hele gave bestickering en krukjes met een gebreide of nieuwe zitting. Zo zorgen we in projecten voor een duurzame mix van nieuwe en bestaande spullen, zonder afbreuk te doen aan de stijl.

WEGGEEFHOEK

Soms gaat er iets mis. Dan is een meubel beschadigd, verkleurd of verkeerd geproduceerd. We kunnen zo’n meubel niet meer inzetten in onze projecten. Maar deze spullen verdienen wel een plek. Daarom hebben wij een Weggeefhoek, speciaal voor maatschappelijke initiatieven. Ben jij werkzaam bij een maatschappelijke organisatie? Word lid van onze weggeefhoek!