INTERIEUR SKA LOCATIES HUISELIJK & HERKENBAAR

31/01/2022

Het is te zien! De nieuwe huisstijl van Ska Kinderopvang komt meer en meer tot uiting in het interieur van de locaties. Steeds meer groepen krijgen een inrichting om een puntje aan te zuigen. Hoe bewaak je de eenduidigheid en wat is kenmerken voor Ska? Eva Koppelman, locatie coördinator: “Kenmerkend voor ons is de inrichting van de hoeken. Zo ligt er een echte autoband in de autohoek en staat er een echt koffiezetapparaat in de huishoek. We willen kinderen zo meer uitdagen en prikkelen.”

Huisstijl Ska Kinderopvang

Ska Kinderopvang kreeg in 2019 een nieuwe huisstijl. Dit had gevolgen voor de inrichting van de locaties. Ska vroeg ons hierover mee te denken. Vertrekpunt was het hoekenboek, opgesteld door de afdeling pedagogiek, waarin kwaliteitsafspraken vastgelegd zijn, maar ook kaders met betrekking tot het interieur. Denk aan het gebruik van ruimtes, hoeken, materialen en kleur.

Smaakt naar meer

Kindcentrum De Puntmuts was de aftrap. We zorgden voor een inrichting die afgestemd is op hun huisstijl en past bij de manier van werken. Eva: “De inrichting van De Puntmuts smaakte naar meer en we besloten bij nieuwe projecten meer zelf te doen. Sindsdien maken we zelf de plannen en schakelen we De Beleving in voor het meubilair.”

Kleurenplan & indeling

Gezien haar jarenlange ervaring met KDV en BSO groepen en affiniteit met interieur wordt Eva verantwoordelijk voor nieuwe inrichtingsprojecten. “Ik bezoek een locatie, kijk hoe ze werken en ga in gesprek met het team. Gebaseerd op de kaders die in het hoekenboek zijn opgenomen, maak ik een kleurenplan, teken ik een indeling en inventariseer ik welke meubels besteld moeten worden. Ik stem het plan af met de betrokkenen en heb een korte lijn met onze afdeling facilitair voor het bestellen van meubels en het inplannen van bijvoorbeeld de schilder.”

Hoekenboek

In het hoekenboek zijn de kwaliteitsafspraken per leeftijdscategorie en kaders met betrekking tot het inrichten van ruimtes vastgelegd. Eva: “We werken met huishoek, autohoek, bouw & ontdekhoek, groenhoek en leeshoek. Kenmerkend zijn de echte materialen die we daarin gebruiken. Zo ligt er een echte autoband in de autohoek en staat er een echt koffiezetapparaat in de huishoek. In de bouwhoek vind je echte takken en boomstammen. Dit materiaal laat zien hoe de echte wereld eruitziet en geeft kinderen meer gevoel bij verhoudingen. We maken steeds meer gebruik van open eindmateriaal. Dat heeft van zichzelf geen vastgestelde functie en prikkelt de fantasie. We willen kinderen zo meer uitdagen en prikkelen.”

Herkenbaar

Elke nieuwe locatie, maar ook locaties die aan vernieuwing toe zijn, worden ingericht volgens de huisstijl van Ska. En dat zie je! Eva: “Kenmerkend voor het interieur zijn de planborden. Die worden voor elke locatie op maat gemaakt. Verder zie je altijd klemlatten, daarmee klusteren we de knutselwerkjes. De sfeer is huiselijk. We werken met (steiger)hout en echt lampen boven de tafels. We kiezen voor witte, lichte meubels en voor de kleuren ijsblauw en ijsgroen. Je ziet dit op alle locaties terugkomen, zo bewaken we de eenduidigheid en herkenbaarheid van Ska.”

Over Ska

Ska kinderopvang helpt kinderen zich voor te breiden op een wereld waarin alles steeds sneller gaat. De organisatie staat voor gezond opgroeien, denk aan voeding, opvoeding en bewegen. De missie van Ska is groeien op Eigen Wijze: durven dromen, opkomen voor jezelf, kansen zien en je vooral niet tegen laten houden.

Meer plaatjes zien? Kijk binnen bij de Startbaan en Harlekijn.

“DE INRICHTING VAN PUNTMUTS SMAAKTE NAAR MEER.”