DE MOOISTE ZAAK VAN AMERSFOORT

01/07/2019

Atelier Mimosa, de haarstudio die dit voorjaar opende, maakt razendsnel naam in Amersfoort. Natuurlijk verwijst dat naar het creatieve talent van eigenaresse Jill Oostveen, die als ZZP’er al jarenlang bekend- en onbekend Amersfoort knipte en stylede. Zo is Sanne Hans, bekend als Miss Montreal, klant van het eerste uur. Maar er is nog een ingrediënt voor de vliegende start; het interieur. Dat wijkt behoorlijk af van de norm. “Dat was ook de opzet. Ik wilde een creatieve plek, waar mensen zich fijn voelen én voor meer komen dan een nieuw kapsel,” aldus Jill.

Een conceptstore, zo zou je Atelier Mimosa kunnen typeren. Je kunt er geknipt worden, advies krijgen, producten kopen, maar ook een praatje maken, even werken of een bakje koffie drinken. Geen standaard kapperszaak dus. Jill: “Ik wijk af van de norm. Het is geen strakke, saaie ruimte, maar ook geen spa. Ik wilde een sfeervolle tropische plek, écht anders. Mimosa is, naast een bloem, ook de naam van mijn favoriete cocktail; champagne en jus ‘d orange. Oftewel, glamour en puur natuur. En dat is precies wat ik met Mimosa voor ogen had.”

Mooiste zaak

Het starten van haar eigen zaak en het vinden van een plek ging allemaal sneller dan gedacht. Jill moest snel schakelen en vroeg vriend Daan Lindeboom en zijn compagnon Gerdien Bleijenburg van De Beleving Interieur om een kniptafel te maken. “Maar ze wilden graag het hele interieur doen en ik mocht niet weigeren.” Lacht. “Dus nu heb ik de mooiste zaak van Amersfoort.”

Creatieve denkers

Jill leverde een moodboard aan in de stijl die ze voor ogen had. “De dag dat ik de sleutel kreeg, stonden Daan en Gerdien op de stoep om in te meten. Het zijn creatieve denkers en heel goed in meedenken. Het ging zo vanzelfsprekend. Niet lang daarna presenteerde Gerdien het ontwerp, dat was gelijk perfect. Ik kocht wastafels, stoelen en spiegels in en De Beleving deed de rest.”

Gelijk goed

De reacties van klanten zijn heel positief, maar ook verbaasd. “Als je net begint, denken mensen aan een low-key start. Ze verwachten niet dat het direct zo knallend is. Maar dat is wel mijn advies voor andere ondernemers: zorg dat je wensen zoveel mogelijk direct ingevuld worden. Laat je niet te snel beperken. Ik heb als ZZP’er zo vaak gezien dat een interieur half af is, meubels niet prettig werken of er compromis gesloten zijn. Doe het gelijk goed. Mimosa was helemaal klaar toen ik startte. Het gaf zoveel rust. Zo kun je je als ondernemer direct met al je energie op je vak richten. ”

Over De Beleving Interieur

De Beleving Interieur ontwerpt en maakt interieurs op maat voor ruimtes waarin grote en kleine mensen werken, leren, spelen, wonen en ontmoeten. Al het meubilair wordt in de eigen werkplaats gemaakt. Meer zien? Hier vind je meer foto’s van het interieur van Atelier Mimosa.