ALOYSIUSSCHOOL

BASISSCHOOL

Vorig jaar dachten we mee over het leerplein en de bieb. Dit jaar vroeg De Aloysiusschool onze hulp voor de gang van de onderbouw. Hoe gebruik je deze lastige ruimte nou optimaal? Onze Esther schoof aan en bedacht een plan.

Fijne onderwijsruimte

De Aloysiusschool groeit en omdat een aanbouw geen optie is, moet de bestaande ruimte optimaal gebruikt worden. Ook als het gaat om een gang met een stalen paal in het midden van de ruimte, een grote radiator tegen de muur en een betegelde nis zonder functie. Hoe maak je daar een fijne onderwijsruimte van?

Opbouw op maat

De paal kreeg van Esther een nieuwe ‘rol’ als boom. Om de boom heen kwam een ronde tafel met poefen. Zo werd dit een fijne plek om te kunnen werken. De radiator kreeg een houten ombouw op maat, die tegelijkertijd een stoere zitplek werd. Door de roosters wordt de ruimte nog steeds goed verwarmd. In de nis maakten we een kast en schappen. Zo is het karakter van het oude gebouw zichtbaar, maar heeft deze plek wel een functie. Verder maakten we tassenbakken op wielen en een extra kast.

De sfeer en stijl sluit, hoe kan het ook anders, helemaal aan bij de bieb en het leerplein. Daar kan de leerlingenraad weer trots op zijn. Nieuwsgierig? Hier vind je de plaatjes van vorig jaar. (Link naar https://www.debelevingbv.nl/projects/aloysiusschool/)

“DAAR KAN DE LEERLINGENRAAD WEER TROTS OP ZIJN.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?