DE BATAAF

BASISSCHOOL UNITONDERWIJS

Basisschool De Bataaf kreeg een nieuw gebouw dat helemaal passend werd gebouwd en ingericht bij hun visie op onderwijs. De Bataaf biedt namelijk unitonderwijs. In samenwerking met verschillende partijen kreeg de school een interieur om trots op te zijn.

Onderwijsvisie

Er lag al een duidelijke visie op onderwijs: het aanbod moet aangepast zijn op wat kinderen nodig hebben. De Bataaf werkt groepsdoorbrekend. Paul Beumer, directeur: “We merkten dat als je een visie goed vorm wilt geven, er dingen in het gebouw moeten veranderen.” Architectenbureau KOW vertaalde de visie van het team naar een gebouw met open ruimtes voor unit 1 en 2. Bianca Donkers van Tweemonds begeleidde het team bij de overstap van een klassikale leeromgeving naar een rijke leeromgeving.

Interieur & samenwerking

We werkten voor dit project samen met Bart van de Wiel van Reinders, Ellen Kuster en Petra de Luij. Deze samenwerking leverde een uniek resultaat op dat past bij dit afwijkende concept. Paul: “Voor ons was deze samenwerking en verscheidenheid nodig. Om elkaar te prikkelen en te komen tot de beste oplossingen. We hebben een gebouw en interieur waar we trots op zijn.”

Meubels & styling

Het grootste deel van de meubels werden geleverd door Reinders. Het klusteam van SKOR zette alles op z’n plek. Wij leverde items zoals de pegboarden en portfoliokasten. Ook waren we verantwoordelijk voor de styling. Je ziet dus expovakken, klemlatten en toffe lampen terug. Ook zorgen we voor vloerkleden, kussens, poefjes en stoere ixxi wall art!

Paul: “Op 8 februari mochten de kinderen eindelijk het nieuwe gebouw in. Ik heb veel oh’s en ah’s gehoord. Die verwondering is mooi.” Meer lezen? Lees het uitgebreide interview met Paul over unitonderwijs en de keuzes die hierbij komen kijken.

“IK HEB VEEL OH’S EN AH’S GEHOORD. DIE VERWONDERING IS MOOI.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?