DE BERGKEI

KINDERDAGVERBLIJF

Buiten was het grijs, de regen sloeg tegen de ramen. Binnen was het bedrijvig en werd er hard gewerkt aan een nieuw interieur voor kindcentrum de Bergkei. Inmiddels laat de zon zich af en toe zien. Maar hier blijf je graag binnen!

Nieuw interieur

Kindcentrum de Bergkei heeft 4 groepen, ieder herkenbaar aan een eigen kleur. De groepsruimtes komen uit op een centrale ruimte. Deze fijne plek was toe aan een nieuw interieur, passend bij de visie van moederorganisatie Ska én bij de buren: Montessorischool Pallas Athene.

Open eindmateriaal

De groepsruimtes kregen herkenbare speelhoeken, zoals een huishoek, leeshoek, autohoek en bouw & ontdekhoek. Dit wordt ingericht met veel echte materialen, zoals takken en boomstammen in de bouwhoek, maar ook met open eindmateriaal. Zo worden de kinderen uitgedaagd en geprikkeld bij hun spel.

Kasten op maat

We maakten fijne kasten op maat, zoals een bouwkast met bakken voor het materiaal en wandkasten met schappen onderin waarop materiaal zichtbaar uitgestald kan worden. Ook maakten we voor elke groep een garderobekast compleet met klembordjes voor de foto’s van de pedagogisch medewerkers. Er kwam veel speelruimte op de grond, met kussens en spiegels. Ook zie je speel- en zithuisjes en keukentjes. De hal werd atelierruimte en kreeg open kasten, atelierkarren, schilderborden en veel expositieruimte.

Huistijl Ska

De Bergkei werd ingericht volgens de huisstijl van Ska, met een huiselijke sfeer, lichte meubels en kenmerkende kleuren. Meer weten? Lees het interview met Eva Koppelman.

“HIER BLIJF JE GRAAG BINNEN”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?