DE CIRKEL

BUITENSCHOOLSE OPVANG EN PEUTERGROEP

Was het alweer 7 jaar geleden? Destijds maakten we het interieur voor de peuter- en BSO groep De Cirkel. In 2021 was de school aan de beurt en begin 2022 volgde een gloednieuw kinderdagverblijf, helemaal in de sfeer en stijl van de school. Natuurlijk wilden de peuters en BSO niet achterblijven. Dus kwamen we terug en zorgden we, met bijna alleen bestaande meubels, voor de perfecte aansluiting.

Mix & match meubels

Alle meubels die we destijds maakten, waren nog helemaal goed. Ook het vloerkleed van Tretford was nog goed. Daarom kozen we voor een mix & match van bestaand en zo hier en daar iets nieuws. Kijk bijvoorbeeld naar die kastenwand: het bovenste deel was er al, het onderste deel is nieuw en maakten we op maat. De ladekast was er al, de lades zijn nieuw en in lijn met de nieuwe stijl.

Indeling

We keken ook weer even met een frisse blik naar de indeling van de ruimte. In de wandkast stonden 2 ladekasten. Eén ladekast kreeg een andere plek en in de ruimte die vrij kwam, maakten we een fijne wegkruiphoek met kussens uit onze voorraad.

Voorbereide speelruimte

We gingen een stap verder dan het inrichten en stylen: we zorgden voor een voorbereide speelruimte. We gaven de verkleedkleren een plekje zodat kinderen er makkelijk bij kunnen. Voor de atelierkast vonden we glazen potten, die we vulden met het materiaal. De techniekplek kreeg bakjes aan de boardplaat voor het materiaal. Het keukentje werd ingeruimd met servies, boodschappen en bestek. En ook de puzzels liggen klaar om te pakken.

Over De Cirkel

In 2021 nam het team van basisschool De Cirkel de visie op onderwijs aan (jonge) kinderen onder de loop. Daarna keken we samen naar welk interieur daarbij nodig is. Het resultaat: een kleurrijke en toekomstbestendige inrichting waar leerkrachten en kinderen zich thuis voelen. In 2022 opende kinderdagverblijf De Cirkel, haar deuren. Het allereerste kinderdagverblijf van kinderopvangorganisatie Kind & Co in Gouda kreeg de stijl en sfeer, die we al eerder in de school brachten.

“EEN STAP VERDER INRICHTEN: VOORBEREIDE SPEELRUIMTE”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?