DE CIRKEL

KINDCENTRUM

Er was eens een hele grote ruimte, met in het midden een wand. Aan de ene kant een kleutergymzaal, aan de andere kant een aantal tafels om aan te werken. Klinkt goed. Toch konden de ruimtes optimaler gebruikt worden. Werk aan de winkel! Merijn Zanen, directeur: “Bijzonder om te zien hoe jullie de ruimte de functies gaven die we voor ogen hadden.”

Ruimte voor plusklas, bieb en meer

Zo’n 1,5 jaar geleden richtten we de onderbouw van KC De Cirkel in. Nu was de bovenbouw aan de beurt. Het team ging om tafel. Wat zijn de wensen, waar is behoefte aan? Merijn: “De gymzaal werd niet als zodanig gebruikt, omdat de kleutergroepen niet meer op deze locatie gevestigd zijn. We gebruikten de gymzaal alleen zo nu en dan voor een workshop. In de andere ruimte waren donkere hoeken die eigenlijk niet echt meededen en waar ongemerkt spullen kwamen te staan. We wilden graag een fijne plek die we voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken: voor kinderen om te kunnen werken, het team, een kookatelier, leesplekjes, de bieb en een techniekhoek.”

Ontwerp

Gerdien inventariseerde, samen met stagiaire Lisa Marloes, bestaande meubels en maakte een ontwerp. “Daar waren we direct enthousiast over. Jullie kwamen met suggesties die we zelf niet bedacht zouden hebben.” De ruimte veranderde in een multifunctionele, sfeervolle plek. De wand werd verwijderd waardoor er meer licht en overzicht kwam. De teamtafel kreeg een eigen plek afgeschermd met lage kasten. Er kwamen verschillende hoge en lage werkplekken, een gezellige zithoek bij de bieb en atelierbakken bij de stoere bestaande tafels.

Meubels op maat

De kastdeuren werden bestickerd met een kleurrijke print, in stijl met de inrichting van de onderbouw. Voor het kookatelier maakten we een verrijdbaar keukenmeubel op maat met ruimte voor een oven en kookplaat. Het podium kreeg een eigen plek, zodat op- en afbreken niet meer nodig is. Onder de podiumdelen maakten we lades, uitgedacht en ingemeten door onze Redmer.

Rustig & overzichtelijk

Merijn: “Het is rustig en overzichtelijk geworden. Dat werkt goed, de kinderen zitten er graag. Ook onze teamtafel staat in de ruimte. Dat was wel even spannend, maar het bevalt eigenlijk heel goed.”

Over De Cirkel

Kindcentrum De Cirkel bestaat uit een basisschool, kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang. Vanuit de overtuiging dat kinderen nieuwsgierig, leergierig en talentvol zijn, biedt het team hier een veilige, geborgen en uitdagende leeromgeving. Al eerder richtten we de onderbouw in en de kinderopvang.

“DE TEAMKAMER MIDDEN IN DE RUIMTE WAS WEL EVEN SPANNEND”