DE GROENE PAREL

BASISSCHOOL

Het interieur van basisschool De Groene Parel is al een tijd in gebruik. Dat het een succes is, is te merken en te zien; enthousiast spelende kinderen, goed gebruikte kasten en leerkrachten druk aan het werk. Wat een feestje om hier nog plaatjes te mogen schieten. Lobke Sanders, onderbouwcoördinator De Groene Parel: “We zijn blij met het resultaat!”

Eenheid

De onderbouwverdieping van basisschool De Groene Parel was verbouwd en mocht opnieuw ingericht worden. Lobke: “We wilden was eenheid, sfeer en rust, met zoveel mogelijk bestaande meubels. Ook hadden we behoefte aan ruimte voor informele momenten.”

Betrokken & slagvaardig

Voor de inrichting werden een paar mensen betrokken. “Zo beperkten we de belasting van het team. Keuzes zijn hierdoor ook makkelijker en sneller te maken. Grote besluiten legden we wel voor aan het hele team. Dat bereidden we goed voor, zodat we 2 keuzes konden voorleggen: willen jullie voor de vloer optie 1 of optie 2? Zo maak je samen besluiten en blijf je slagvaardig.”

Wandkasten op maat

Voor de onderbouw maakten we grote wandkasten op maat met daarin uitwisselbare elementen. Denk aan een huishoek, bouwkast, zithoekje of werkplekje. “Leerkrachten wisselen deze elementen onderling uit. Dat werkt heel goed. We zien dat de kinderen hierdoor anders spelen.” Ook kwamen er instructietafels en atelierbakken.

Voor de gang maakten we kapstokkasten, waarin jassen en tassen makkelijk opgeborgen kunnen worden en die tegelijkertijd afscheiding zijn. Verder maakten we een tribunekast met opbergruimte en wegkruipplekjes en een speelhuis met podium.

Voor de bovenbouw maakten we stilte-werkhuisjes en zorgden we voor verschillende ontmoetings-, werk- en chillplekken. Bijvoorbeeld in de vorm van een huis met treinzitjes of een lekkere bank met fauteuils. “De kinderen zijn blij met de nieuwe meubels, vooral de wiebelkrukken zijn populair.” Ook maakten we kasten voor de bieb. We maakten het af met mooie prints, planten en kussens.

Blij met nieuwe inrichting

Inmiddels is het interieur alweer een jaar in gebruik. Mede door corona en het materiaaltekort werd het interieur in fases geleverd. Lobke: “Dat was lastig, maar we hadden goed contact met jullie en konden erop vertrouwen dat het goed kwam. We zijn blij met het resultaat. We kunnen niet wachten op de verbouwing van de bovenbouw, zodat ook daar het schilderwerk en de indeling past bij de nieuwe inrichting.”

“DE UITWISSELBARE ELEMENTEN WERKEN HEEL GOED.”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op