DE HEKSENKETEL

KINDCENTRUM

De multifunctionele hal van Kindcentrum De Heksenketel verdiende wel een likje verf. En een vernieuwd interieur. Met slim hergebruik, een aantal nieuwe blikvangers en styling zorgden wij voor eenheid en sfeer in een ruimte die lekker flexibel gebruikt kan worden.

De Heksenketel is een kindcentrum waar unitonderwijs gegeven wordt. De centrale hal is dus een soort multifunctionele ruimte. Zowel de school als VSO en BSO maken hier gebruik van. Om te lunchen, teambesprekingen te houden, in groepjes te werken, individueel te werken, kunstwerken te maken, een potje te schaken als je je werk af hebt, te koken, te chillen. En meer.

Flexibel & sfeervol

De ruimte verdiende zo langzamerhand wel een nieuwe look om er nog beter gebruik van te kunnen maken. Directeur Kirsten van der Wolde belde ons en niet veel later gingen wij op de koffie. Kirsten: “We willen graag eenheid en sfeer. Het is ook belangrijk dat het interieur flexibel wordt. Alles moet aan de kant kunnen, want we willen de ruimte ook gebruiken voor vieringen.”

Bestaande en nieuwe meubels

Wij bedachten een interieur waarin veel bestaande meubels een plek kregen. Zo kregen de tafelframes een nieuw (spel)blad, verlengden we een inbouwkast tot aan het plafond en kregen bepaalde items, zoals de rode stoel en de rode banken, een nieuwe plek. We vulden dit aan met een framehuis, dat zowel een plekje om te chillen is (binnenkant), als om te tutten (zijkant), als om te bouwen (achterkant). Ook kwam er een leesboom, een kast en een grote frametafel op wielen.

Kirsten: “Dat framehuis verdeelt de ruimte heel mooi. De leesboom en de frametafel zijn prachtig. Maar ook de bestaande meubels hebben een plek gekregen. Een buitenstaander ziet niet wat nieuw is en wat bestaand, dat hebben jullie heel goed op elkaar afgestemd. De styling met planten, expovakjes en kussens maakt het helemaal af.”

Iedereen blij

Het team van De Heksenketel is blij met het resultaat. Kirsten: “De samenwerking met De Beleving verliep heel fijn. Jullie enthousiasme is aanstekelijk en het contact verliep vlot. De kinderen zijn heel blij. Er is een fijne sfeer ontstaan, zowel onder schooltijd als tijdens de BSO. De collega’s van de BSO zijn helemaal gelukkig. Zij kwamen speciaal op hun vrije zaterdag om de spullen in te ruimen, zodat ze na het weekend goed konden starten.”

De sfeer proeven? Bekijk het korte filmpje van De Heksenketel op ons YouTube kanaal.

“EEN BUITENSTAANDER ZIET NIET WAT NIEUW IS EN WAT BESTAAN, ZO GOED IS DAT OP ELKAAR AFGESTEMD.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?