DE KEERKRING

BUITENSCHOOLSE OPVANG

SBO De Keerkring kreeg een BSO! Dat is fijn. Maar welke plek is dan handig? Juist; het handvaardigheidslokaal. De handvaardigheidsjuf wilde graag veel bergruimte. De kinderopvang wilde graag fijne speelplekken. En wij houden wel van een uitdaging.

SBO en BSO in 1 lokaal

Optimaal gebruik maken van ruimte: dit lokaal is overdag een handvaardigheidslokaal van de SBO, ’s middags plek voor buitenschoolse opvang. Maar hoe combineer je dit, zeker als de wensen verschillen? In twee teamsessies brachten we de wensen van de school en de kinderopvang in kaart en op 1 lijn.

Voor het handvaardigheidslokaal is veel opbergruimte nodig. Verder stonden expositieplekken, losse werkplekken en materiaaltrolleys op de wensenlijst. Voor de bso zijn verschillende speelhoeken, groepstafels en chillplekjes nodig. Het werd een mooi staaltje pas- en meetwerk.

Kastenwand met geïntegreerde bouwhoek

In de gang haalden we een inbouwkast weg. We vervingen deze kast voor verrijdbare trolleys die makkelijk in en uit het lokaal gereden kunnen worden. Ook de diepe papierkast, een ruimtevreter in het lokaal, kreeg hier een plek.

In het lokaal pimpten we het de keuken met bestickering. Ook maakten we een kastenwand om de keuken heen. Aan de andere zijde plaatsten we een kastenwand met een geïntegreerde bouwhoek, huishoek en zitplek. Deze elementen zijn verrijdbaar. Zo maak je in een handomdraai een fijne speelplek. Ook kregen ze een dichte achterwand. Hierdoor vormen ze, als je ze omdraait, geen afleiding voor de kinderen tijdens de handvaardigheidsles.

Tijdens de handvaardigheidsles staan de tafels los van elkaar, voor de BSO worden het samen 4 gezellige groepstafels. Verder zie je expositievakken boven de ramen voor werkstukken, een boekenboom en een tof zithuisje met een whiteboard annex schilderbord als achterkant. Zo. Missie geslaagd.

Advies nodig?

Zit jij ook met een ogenschijnlijk onoplosbaar interieurprobleem? Ga je fuseren? Samenwonen? Aansluiten op een nieuwe visie, maar weinig budget? Wij denken graag met je mee!

“EEN KASTENWAND MET GEINTEGREERDE BOUWHOEK, HUISHOEK EN ZITPLEK.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?