DE KEERKRING

SPECIALE SCHOOL VOOR BASISONDERWIJS

Hoe kunnen we het interieur op een prettige manier vormgeven, zodat het past bij onze manier van onderwijs geven? Met deze vraag gingen wij aan de slag voor SBO De Keerkring. Hier kunnen kinderen Gelukkig Samen Leren.

Interieur vormgeven

Het kleuterplein, de teamkamer en de bieb hadden aandacht nodig. Ook was er behoefte aan verschillende werkplekken. Bij het vormgeven van het interieur hielden we rekening met de manier waarop hier onderwijs gegeven wordt.

Gelukkig

De Keerkring is een speciale school voor basisonderwijs. Juist hier is het belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten. Het team besteedt daarom veel aandacht aan passend onderwijs in een fijne omgeving waarin kinderen gelukkig zijn.

Veilig en flexibel

Er was letterlijk en figuurlijk een ietwat bonte verzameling aan meubels. Maar niet alles was aan vervanging toe. Daarom kregen bestaande tafels een nieuw blad. De print van de poefjes werd passend bij de tafelbladen ontworpen. Er kwamen kamerschermen en zitkussens met dezelfde print. Dat maakt het rustig en daardoor veilig.

We maakten plantenbakken op wielen, die erg handig zijn als afscheiding. Ze werden gevuld door 123Planten. Verder maakten we kasten op maat voor het kleuterplein, het kantoor en de bieb. Er kwam een uitklapbaar whiteboard dat aan de buitenkant een groen krijt- en magneetbord is. Ook kwamen er werkhuisjes op wielen. Lekker flexibel!

We werkten voor dit project samen met Ellen Kuster.

β€œJUIST HIER IS HET BELANGRIJK DAT KINDEREN GOED IN HUN VEL ZITTEN.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?