DE KEI

KINDEROPVANG

Drie groepen van kinderopvangorganisatie Ska verhuisden tegelijkertijd naar het splinternieuwe gebouw van Kindcentrum De Kei in Amersfoort. Het was een logistieke uitdaging, maar met fantastisch resultaat. Eva Koppelman, verantwoordelijk voor inrichting en styling bij Ska: “We hebben er een feestje van gemaakt.”

Het vooruitzicht

Eva: “We wisten al een tijd dat we gingen verhuizen, dan investeer je even niet in interieur. Het was dus wel een beetje een rommeltje op de oude locaties, maar alleen al het vooruitzicht op deze plek maakte alles goed. We inventariseerden welke meubels we konden hergebruiken en wat we moesten uitzoeken en opruimen. Sommige medewerkers willen het liefst alles bewaren, weggooien is lastig. Je moet het ervaren; dat je niet alles nodig hebt.”

Taart

Het verhuizen van 3 groepen was wel een uitdaging. Eva: “De school plande enkele studiedagen in, maar wij moeten de kinderen dan juist opvangen. Jullie zorgden voor het interieur op een donderdag en die zaterdag verhuisden wij onze spullen. Daar hebben we een feestje van gemaakt, compleet met taart en pizza.”

Inrichting in stijl

Wij maakten het globale plan voor de inrichting van de kinderopvang. Je ziet dus de Ska stijl, maar ook afgestemd op de sfeer en het kleurgebruik van de school. We maakten alle meubels. Er kwam een verkleedhoek met speelpodium, wandgarderobe, atelier met schilderborden en een speelhal met balkenframehuis. We maakten tafels op maat, speel-en zithuisjes, kasten met lades en een boekenkar op wielen. Ook kwam er veel expositieruimte in de vorm van klemlatten en expovakken. In de bouwhoek zie je een heel breed vak; dit wordt gebruikt voor het exposeren van auto’s en dieren. Leuk!

Licht & ruimte

Eva: “Het is prachtig geworden! De medewerkers zijn heel blij, het licht en de ruimte bevallen goed. Ze waren wel een beetje bezorgd: zou het zo mooi blijven? Zijn de kinderen niet wat ruig soms? Maar de kinderen gedragen zich anders in deze omgeving. Ze voelen dat de ruimte met aandacht is ingericht en gaan daar netjes en respectvol mee om.”

“KINDEREN VOELEN DAT DE RUIMTE MET AANDACHT INGERICHT IS”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?