DE BOOMGAARD EN PARVANEH

INTEGRAAL KINDCENTRUM

Basisschool de Boomgaard en kinderopvang Parvaneh gingen verder als Integraal Kindcentrum. Samen met het team stelden we vast op welke manier het interieur hun manier van werken zoveel mogelijk zou ondersteunen. We maakten het ontwerp, het maatwerk meubilair en begeleidden de inrichting van dit bijzondere, uitdagende en toffe project. Daar zijn we trots op!

In recordtempo

Februari 2019 klopte het team bij ons aan en in de zomervakantie die volgde leverden we het interieur op. In recordtempo hadden we zo’n 10 sessies met het team om samen vast te stellen hoe ze wilden werken en hoe het interieur daar optimaal bij aansluit.

Kastenwand met omdraai-elementen

De grootste uitdaging was dat er in elk klaslokaal van de Boomgaard ook een BSO van Parvaneh huist. Zowel de school als de kinderopvang wilde graag dat hun eigen huisstijl en visie in het interieur terugkwam. Hoe los je dat op? Onze Gerdien kwam met het ontwerp van een unieke kastenwand. Hierin zitten omdraai-elementen die aan de ene kant de school vertegenwoordigen en aan de andere kant de BSO. Zo heb je bijvoorbeeld een speel- of zitplekje voor de BSO in de binnenkant van een kastdeel en aan de buitenkant een white- of krijtbord voor de school. Of wat dacht je van een spiegel voor toneel aan de ene kant en plankjes voor de schriften aan de andere kant? In een handomdraai is het klaslokaal omgetoverd tot BSO ruimte!

Passend onderwijs

De Boomgaard geeft passend onderwijs door groepsplanloos te werken. Dat betekent dat ze planmatig en doelgericht werken in 3 niveaus per groep. Daarnaast werkt het team met IPC, een thematische methode gericht op creatieve- en zaakvakken. Elke 5 tot 8 weken staat er een ander thema centraal. In elk lokaal kwam daarom een doelenwand met bulletinborden. De kleuters kregen plan- en kiesborden. En we zorgden voor veel verschillende werk- en speelplekken op het ontwikkelplein, de nieuwe functie van de gang. Zo zie je toffe treinbankjes, een grote bouwplaats en tafels met een organische vorm. Ook richtten we de teamkamer in met lage en hoge werkplekken, een vergadertafel en fijne loungeplek.

Huiskamer voor Parvaneh

Buitenschoolse opvang Parvaneh wil ook echt BUITEN school zijn. Ze maken gebruik van het schoolgebouw, maar wilden nadrukkelijk geen verlengstuk van school zijn. De wens was een interieur dat voelt als een huiskamer waar kinderen kunnen ontspannen en spelen. Parvaneh betekent ‘ vlinder’. Die vlinder vliegt na schooltijd door de ruimtes en zorgt voor die eigen sfeer en stijl. Zo lieten we de vlinder op de rolgordijnen printen, die na schooltijd de doelenwanden van de school verbergen. Maar ook op de klapdeuren van de kasten kwamen prints: vlinders voor de BSO en andere toffe prints voor de school.

Samen

We maakten veel meubilair, maar niet alles. Zo is het meubilair in de bieb van Reinders. En de kringtafels werden geleverd door Eromes. Het resultaat van die samenwerking mag er zijn! En de mooie foto’s zijn gemaakt door Wilmar van Beeldvoerders.

“UNIEKE KASTENWANDEN MET OMDRAAI-ELEMENTEN.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?