DE REGENBOOG

INTEGRAAL KINDCENTRUM

Feest!! Eindelijk naar de nieuwe locatie, en wat voor locatie! Na 2 jaar in een tijdelijk gebouw, startte IKC De Regenboog afgelopen maand op hun nieuwe plek. In een gebouw dat speciaal ontworpen werd op basis van hun visie op onderwijs.

Nieuw gebouw

Het oude gebouw van De Regenboog was verouderd, krap en niet energiezuinig. Het besluit voor een nieuw gebouw was dus snel genomen. Het nieuwe gebouw moest toekomstgericht en duurzaam zijn. Want juist de plek waar de nieuwe generatie onderwijs krijgt, leent zich goed als koploper op het vlak van duurzaamheid. Het gebouw zelf is dus ook lesmateriaal: het verbruikt door bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen nog maar weinig energie.

Onderwijsvisie

Het nieuwe gebouw moest aansluiten op de vernieuwingen in het onderwijs. Het team van IKC De Regenboog formuleerde een onderwijsvisie. Welk gebouw past daarbij? Dat was het vertrekpunt voor architectenbureau Kristinsson. Het nieuwe gebouw functioneert daarom heel anders. Er kwamen bijvoorbeeld veel open ruimtes die plek bieden voor leerpleinen en themaruimtes.

Maatwerk

Wij ontwierpen het interieur, gebaseerd op de onderwijsvisie van het team. Zo maakten we speciale kastenwanden, waarin we allerlei elementen integreerden. Denk aan een theater, keukentje, zitplek, huisje en werkplek. Maatwerk met een wauw-effect!

Ook richtten we de themaruimtes in voor de kleuters, waar voorbereidend rekenen, taal en creativiteit een plek kregen. De bovenbouw kreeg een doe-ruimte, met oude bureaus om lekker op los te gaan. Van podiumtafels maakten we apenrotsen: een plek op te chillen. Er kwamen treincoupes als flexplekken en we zorgen voor styling die helemaal past bij De Regenboog, tot in de bieb.

En voor wie durft: de oude piano staat bij de tribune trap. Leef je uit!

Meer weten over het ontwerp, het gebouw en de inrichting? De Regenboog geeft rondleidingen.

Voor dit project werkten we samen met onderwijsvormgever Ellen Kuster.

“MAATWERK MET EEN WAUW-EFFECT!”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?