DE ROEDEL

BASISSCHOOL

Het gebouw van basisschool De Roedel werd verbouwd en geschilderd. Vorig jaar leverden we al meubels. Nu ging onze Suus terug voor kleuradvies en de indeling. Florielle Ruepert, directeur: “We kunnen nu vol trots de school laten zien, aan nieuwe ouders, kinderen en collega’s.”

Florielle: “Ons gebouw werd opgefrist omdat het verouderd was. We vroegen jullie mee te denken over de kleuren en de indeling. Vooral de halklas en onze teamkamer vroegen aandacht.”

Halklas

In de halklas, een soort leerplein, schoven we net zolang met de meubels totdat er een fijne ruimte ontstond. We maakten een nieuwe kast op maat en tafelbladen. Maar we werkten vooral met bestaand moois. Het zithuisje, de frametafel, de bankbanken in trapeze vorm en ook de bieb kregen hier een plek. “De ruimte ziet eruit alsof het altijd zo geweest is, zo natuurlijk. Je zou niet zeggen dat er flink geschoven is. De bibliotheekkasten komen goed tot hun recht.”

Flexibele inrichting

De teamkamer kreeg een flexibele inrichting waarmee het team alle kanten op kan. “We hebben een fijne leeshoek met fauteuils en een wandrek voor vakliteratuur. We kunnen hier lunchen, vergaderen en werken met leerlingen. Fijn dat Suzanne overal over meedacht, ook als het even over een aangrenzende ruimte ging. Jullie service is top.”

Kookatelier

De Roedel is een cultuurprofielschool. Florielle: “Met ateliers bieden we cultuureducatie, waarmee we nieuwsgierigheid en creativiteit aanwakkeren. De leeromgeving is een belangrijke factor. Met de verbouwing kregen we bijvoorbeeld een keuken, zodat we ook kunnen gaan koken. We hebben een eigen voedselbosje op ons schoolplein. Wat we daar oogsten kunnen we verwerken in kookateliers, zo verbinden we de herkomst en bereiding van voeding aan ons onderwijs.”

Vol trots

Elke klas kreeg een eigen kleur, passend bij het logo van de school. Gewaagd! Het pakte goed uit: “Het is heel leuk om je ‘eigen’ kleur te hebben. Het is fris en eigentijds geworden. Ook de kinderen en ouders vinden het mooi. We laten vol trots onze school zien.”

Over cultuurprofielscholen

Een cultuurprofielschool is een school die uitblinkt op het gebied van cultuuronderwijs, vanuit de overtuiging dat kinderen hierdoor vollediger toegerust worden om een waardevolle bijdrage te leveren aan onze steeds veranderende samenleving. De cultuurprofielscholen bieden een cultuurrijk programma waarmee zij inzetten op nieuwsgierigheid, creativiteit en experimenteren en dat bovendien beter aansluit bij talent, affiniteit, intelligentie en leerstijl van kinderen.

Over een IVN Voedselbos

Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 met (deels) eetbare planten, struiken en bomen. Een Voedselbosje draagt bij aan kennis over voedselproductie, vergroening van de speelleeromgeving, biodiversiteit en klimaatadaptatie.

“ALSOF HET ALTIJD ZO GEWEEST IS, ZO NATUURLIJK VOELT HET.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?