DE VALK

BASISSCHOOL

Kijken en luisteren, daar begint het vaak mee. Basisschool De Valk had een lijstje met wensen: meer bergruimte, meer werkplekken, ruimte voor het atelier, plek om te vergaderen. We vonden de oplossing in ruimtes die niet optimaal gebruikt werden. Timo Roordink, directeur: “De ruimtes hebben nu zoveel aantrekkingskracht, kinderen hebben echt zin om aan de slag te gaan.”

Verlanglijst

Basisschool De Valk had al een verlanglijst klaarliggen. Timo: “We hebben een gemeenschappelijke ruimte waar we handvaardigheid en computerles geven en waar we als team gebruik van maken voor pauzes en vergaderingen. Maar we misten bergruimte en sfeer. Ook wilden we meer werkplekken waar kinderen zelfstandig of samen aan de slag kunnen. De inrichting van het halletje bij de kleuters was gedateerd. En dan was er nog dat verloren plekje op de voorzolder. Al die wensen kwamen samen, maar hoe pak je dat aan.”

Wij gingen aan tafel, luisterden naar wensen, inventariseerden bestaande meubels en maakten een ontwerp. “Ik heb geen ervaring met samenwerking van deze aard, het was prettig om veel vragen te kunnen stellen, dingen te kunnen aanpassen en nog even op de koffie te gaan bij jullie op kantoor.”

Mix bestaand en nieuw

We tekenden een atelier in de gemeenschappelijke ruimte en maakten een enorme kastenwand op maat, om een bestaande stoere kast heen. “Wij hebben geen nieuw gebouw, dus die mix van bestaande en nieuwe meubels past heel goed bij ons. Het maakt het authentiek. We kunnen alle materialen kwijt in deze kast. Het ziet er zo aantrekkelijk uit, we merken direct dat het nu meer leeft.”

Leesonderwijs

Er kwamen werkplekken en tafels die in verschillende opstellingen gebruikt kunnen worden. We zorgden voor een afscheiding tussen de hal en het atelier met grote planten. In het halletje van de kleuters kwam een boekenkast met bankje. “We vinden leesonderwijs belangrijk, dat is nu ook zichtbaar in de fysieke omgeving.”

Ruimte & sfeer

Op de voorzolder kwamen banken met cafétafels. We maakten het af met passende prints, zoals een valk. “De aankleding doet veel, de prints passen goed bij ons en onze omgeving. Het interieur stond in 1 dag. We zijn blij met de ruimtes en de sfeer, de kinderen, maar ook het team. Binnenkort verhuist het koffieapparaat hier naartoe, dan is het compleet.”

“DE RUIMTES HEBBEN NU ZOVEEL AANTREKKINGSKRACHT”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?