DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL

Een interieur waarin eenheid, sfeer en het afstemmen op de kinderen centraal staan. Voor basisschool De Zevensprong werd er flink gepuzzeld, met zoveel mogelijk bestaande meubels. Leontine Weijers, directeur: “Het is nu zo uitnodigend!”

Interieur als visitekaartje

Leontine: “Het interieur van je school is een visitekaartje. Het geeft een eerste indruk, van de sfeer, maar ook van de visie op onderwijs. Ons interieur was wat klinisch. Bovendien kregen we het onderbouwplein maar niet goed ingericht en wilden we meer werkplekken op het bovenbouwplein.

Het draait om goed onderwijs geven. De omgeving moet daaraan ondersteunend zijn. Het onderbouwplein moest een plek worden die afgestemd is op onze kinderen, een gemêleerde groep kinderen met verschillende culturele achtergronden. We wilden een sfeervol interieur dat past bij onze manier van werken en waarmee we kunnen laten zien waar De Zevensprong voor staat.”

Bestaande meubels

Leontine ging aan tafel met onderwijsvormgever Ellen en Mirjam. Met de bestaande kleuren en zoveel mogelijk bestaande meubels maakten zij een plan. En zo veranderden de nissen in werkplekken, kregen de kapstokken een plek uit het zicht, kwam er een hoge tafel onder bestaande verlichting en kwamen er maar liefst 25 werkplekken bij op het bovenbouwplein. De rode balkenframe huizen zijn naar het onderbouwplein verhuisd. Wij plaatsten wandborden met prints erachter, zo kregen ze meer body!

Rijke leeromgeving

Omdat de school samenwerkt met kinderopvang Spring moest het onderbouwplein interessant zijn voor de kleutergroepen en groep 3, maar ook voor de kinderopvang. Dat betekent dat zowel ontwikkelingsmateriaal als spelmateriaal een plek kregen. Om de rust te bewaren, werden de kasten met de rug naar het leerplein gezet. Zo ontstond er een rijke leeromgeving met veel aanbod, maar toch ook rust. “En de bakken met speelgoed op het plein kregen een deksel. Dat is helpend: het geeft kinderen aan waarmee ze kunnen spelen.”

Uitnodigend

“Het interieur is gaaf en uitnodigend geworden. De indeling van het onderbouwplein is verrassend. We zien dat de kinderen anders en beter tot spel komen. De kinderen maken veel gebruik van de verschillende werkplekken. De school straalt rust en eenheid uit.”

Over De Zevensprong

Basisschool De Zevensprong bestaat dit jaar 50 jaar! De Zevensprong hecht grote waarde aan persoonlijke groei en ontwikkeling, waardoor kinderen zich gedegen voorbereiden op de toekomst. De school staat bekend om het prettige pedagogische klimaat, waar kinderen met plezier komen. De Zevensprong maakt onderdeel uit van Optimus Wereldscholen, 40 scholen met een gezamenlijke koers. De focus ligt hierbij op het continu ontwikkelen van kinderen naar hun beste vermogen.

“HET INTERIEUR VAN JE SCHOOL IS EEN VISITEKAARTJE”