EERSTE STAP ROERDOMPSTRAAT

PEUTERGROEP EN BUITENSCHOOLSE OPVANG

De peuters en BSO-kinderen op locatie Roerdompstraat kregen de primeur. De locatie werd ingericht volgens de splinternieuwe huisstijl van kinderopvangorganisatie Eerste Stap. Tine Giesbers, service coördinator: ”Als je daar binnenloopt, voel je; dit is het!”

Beleid

Op basis van het nieuwe strategische beleid van kinderopvangorganisatie Eerste Stap, maakten wij een ontwerp voor de nieuwe inrichting van de locaties. De organisatie gaf 20 kaders mee voor het interieurplan, denk aan duurzaamheid, uitstraling en de inrichting van hoeken. De hoeken hebben bijvoorbeeld een belangrijke ondersteunde rol voor het educatieve programma Startblokken. En dat raakt de kern: een interieur dat het werk van pedagogisch medewerkers ondersteunt.

Speelhoeken

Er kwamen dus duidelijke speelhoeken: een huishoek, bouwhoek, theaterhoek en leeshoek. We maakten een stoer balkenframehuis met keukentje en commode. Ook maakten we lage kasten met planken en handige bakken. Boven op een kast zie je een omkeerplaat, waar lekker met duplo gebouwd kan worden. De vensterbank werd betrokken als autobaan. Verder kwamen er handige schilderborden, een brocante kast en een garderobekar.

Op veel locaties delen de peuters de ruimte met de BSO voor 4 a 5 jarige kinderen. Daar hielden we rekening mee, bijvoorbeeld door zitplekjes te maken met verschillende hoogtes.

Puntjes op de i

De samenstelling van de meubels, de stijl en kleuren maken het echt Eerste Stap. Zo zie je natuurlijke materialen, groene en grijze tinten en mooie stickers waarmee de natuur naar binnen wordt gehaald. Er kwamen duurzame kleden van Tredfort, toffe expovakken en plankjes. Inmiddels zijn ook de laatste puntjes op de i gezet, zoals extra plantjes en de bestickering op de vloer.

Succesverhaal

Tine: “Ik was afgelopen maandag even op de locatie. Als je daar binnenloopt, voel je: dit is het. Iedereen is enthousiast, kinderen, locatiemanagers en pedagogisch medewerkers. Het is sfeervol, met duidelijke functies en prachtige meubels. Echt een succesverhaal!”

Meer weten over het nieuwe interieurplan van Eerste Stap? Lees het interview met Tine hier.

Meer zien van het interieur? Bekijk ons filmpje op Youtube!

“BIJ BINNENKOMST VOEL JE DIRECT; DIT IS HET!”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?