Project omschrijving

FAMILIEHUIS

EN MEER

Verscholen in het groen onder de rook van Nijmegen staat dit bijzondere huis. Het huis werd in de jaren 50 gebouwd door een aannemer die er zelf ging wonen. In de loop der tijd volgden er aanbouwtjes in verschillende stijlen. Tot nu. Want zij, vormgever, en hij, eigenaar van een onderhoudsbedrijf, kochten het huis en zorgden voor stijlvolle eenheid. Wij werkten mee aan het ontwerp en de maatwerk meubels. En nu delen we in de eer!

Gouden combinatie

Ze hadden geluk. Met het huis, dat genoeg ruimte biedt voor hun 6 kinderen, waarvan er 3 regelmatig thuis zijn. Met de plek, heerlijk in het groen. Maar ook omdat ze samen een gouden combinatie blijken. Zij is vormgever Ellen Kuster. Hij is Steven Jansen, eigenaar van het gelijknamige onderhoudsbedrijf. Vanuit hun talent en in samenwerking met allerlei partijen uit het werkveld, ontstond dit bijzondere familiehuis.

“ALLEEN DE BUITENMUREN BLEVEN STAAN.”

Ontwerp

Ellen gaf vorm aan het huis en maakte het grove ontwerp. Onze Gerdien schoof daarbij aan en werkte het ontwerp uit. Ellen: “Alleen de buitenmuren bleven staan. Alle kleine kamertjes weken voor grote ‘hotelkamers’, met eigen douche of bad.” De voormalige garage werd de master bedroom met inloopkast en inloopdouche met zwarte tegels tot aan het plafond. De vormgeving, materiaalgebruik en meubels: alles werd op elkaar afgestemd. “We kozen voor strakke lijnen en een sobere, stoere basis van beton, hout en staal. Zo kwamen er zwarte stalen trappen. Dat staal komt terug in het bed, een tafel, de inloopkast en een ruimteverdeler. De kozijnen werden zwart, ze zijn een omlijsting van al het groen buiten.”

Maatwerk meubels

Wij leverden het staalwerk. Onze Jan maakte de zwarte kastenwand in de woonkamer, waarachter alle elektra netjes weggewerkt werd. In de kelder kwam een kast op wielen, zodat je ook nog bij de installatie kunt. Ook het tv-meubel, inloopkast en de ruimteverdelers komen uit onze meubelmakerij. Ellen: “Alle meubels uit het vorige huis kregen een plek, zoals het hemelbed en het bureau met de trolley.”

“VOORBIJGANGERS ZEGGEN DAT HET HUIS ECHT TOT Z’N RECHT KOMT.”

Samen

Ellen: “In dit huis komt het werk van allerlei partijen waarmee wij veel werken samen. De verbouwing is grotendeels uitgevoerd door het bedrijf van Steven. De meubels werden door jullie gemaakt. Het staal ging naar de spuiterij. De gordijnen werden gemaakt door de stoffeerder.” Dat het huis in verschillende periodes uitgebouwd werd, is nu niet meer te zien. Er herrees een familiehuis met de sfeer van een hotel. “Voorbijgangers stoppen soms om te zeggen dat het huis zo echt tot z’n recht komt. Daar zijn we trots op. Wat heel fijn is; familie en vrienden kunnen blijven logeren. Wij genieten van het ‘samen wonen’!”

Tip: KLIK op de foto’s voor een grote weergave!

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op