HET KOMPAS

BASISSCHOOL

Een muur eruit, nieuwe vloer en nieuw schilderwerk: basisschool Het Kompas ging verder waar ze vorig jaar gebleven waren en wij schoven aan voor een kleurplan en het interieur van het onderbouwplein. Jaco van Soest, directeur: “Alles viel samen, de verbouwing, de vertaling van onze visie en het interieur.”

Groter denken

De wens was allereerst het inrichten van een nieuw leerplein. Maar eenmaal aan tafel bleek het team alweer groter te denken. Jaco: “Er moest geschilderd worden. En als we dan toch bezig waren, dan wilden we er ook wel een muur uit, zodat we ruimte kregen voor een apart onder- en middenbouwplein. Ook mijn kamer mocht wel wat vriendelijker ingericht worden en zo viel alles samen. We moesten hierdoor wel ineens gaan nadenken over kleuren en vloeren. Dus vroegen we jullie om naast het ontwerp, ook een kleurenplan te maken.”

Advies & vertrouwen

Met de visie én een boekwerk aan wensen gingen wij aan de slag. We presenteerden het plan, verwerkten de reacties en realiseerden het interieur. “De oplevering was gepland in de vakantie. Dat was heel fijn. Ik zorgde dat jullie naar binnen konden en ben halverwege de dag nog even langsgefietst. Jullie hadden het onder controle, ik heb daar geen werk aan gehad. Ik heb alle vertrouwen in jullie advies. Moet iets links of rechts hangen? Neem het besluit maar. Wij kwamen dus terug van vakantie in een mooi ingerichte school.”

Kasten op maat

We maakten verschillende werk-, speel- en chillplekken. Bijvoorbeeld in de vorm van een balkenframehuis, een werk- en zithuisje, groepstafels met fijne stoelen, schilderborden, een atelierbak en kasten op maat. In de kamer van Jaco kwam een gezellig zitje met een ronde tafel.

Ontmoeting

“Het is heel goed gelukt. Het is ontzettend mooi en licht geworden, ik kijk regelmatig tevreden om mij heen. Het interieur is smaakvol en gezellig, maar ook doordacht. Zo kreeg ik niet voor niets een ronde tafel in mijn kamer. Dat geeft direct gelijkwaardigheid in gesprekken met ouders. Ook komt de wens voor ontmoeting tot uiting, op allerlei manieren. Er is ruimte voor koken, creativiteit, samenwerken en lezen. Verschillende groepen kunnen tegelijkertijd gebruik maken van het leerplein. En er staan 16 comfortabele stoelen, dus ook de leerkrachten zitten er graag.”

De kinderen vinden het mooi en kunnen er goed mee uit de voeten. We hebben 2 regels op het leerplein: je moet er samen kunnen werken en geen last veroorzaken voor anderen. Dat is duidelijk. De kleuren geven rust, dat ervaar je.”

Kleuradvies

“Ik heb echt heel veel aan het kleuradvies gehad. Er zijn zoveel mogelijkheden en meningen en elke leerkracht wil iets anders. Zie daar maar eens uit te komen. Jullie namen de leiding, maakten keuzes en onderbouwden dat. De kleuren zijn op elkaar afgestemd en dragen bij aan het geheel. Een aanrader!”

“EEN KLEURADVIES IS ECHT EEN AANRADER”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?