HEUMENSEWEG

KINDEROPVANG EN BUITENSCHOOLSE OPVANG

Een uitbreiding van 2 naar 3 ruimtes die gebruikt worden voor zowel de baby’s, peuters als BSO. Hoe pak je dat aan? Ontwerpers Suzanne en Mirjam gingen aan tafel bij kinderopvang Heumenseweg. Tine Giesbers, Manager Facility en Inkoop van De Eerste Stap: ‘Ze luisteren respectvol naar PM’ers en zijn goed in het vertalen van wensen.’

Opfrisser

KDO en BSO Heumenseweg ging van 2 naar 3 ruimtes waarvan er al 1 door de Beleving was ingericht. De ruimtes werden opgefrist met een lik verf, nieuwe keukens en nieuwe radiator ombouwen. Door de schuifwanden kunnen ruimtes afgesloten of juist met elkaar verbonden worden.

Hergebruik

Eén groep kreeg al eerder moois van ons, dit meubilair werd hergebruikt. Een aantal kasten die de school niet meer gebruikt, kregen een nieuw leven. Tine: “Er is goed gekeken: wat kunnen we hergebruiken, met een nieuw blad, nieuwe poten of bestickering bijvoorbeeld.”

We voegden nieuw meubilair toe, allemaal in de huisstijl van kinderopvangorganisatie De Eerste Stap. We bedachten een keukentje met balkenframe, dat in elke gewenste kleur geschilderd kan worden. Het keukentje heeft kratjes aan beide zijden en heeft dezelfde hoogte als de keuken en commode! “Heel leuk dat jullie telkens weer nieuwe meubels verzinnen.”

Samen spelen

De BSO kinderen kregen hun eigen stoere tafels met krukken. De hanglampen zorgen voor een huiselijke sfeer.  Door verschillende hoeken te creëren waar verschillende leeftijden gebruik van kunnen maken, kan er eindeloos gespeeld worden. De fijne maatwerk bank met makkelijk af te nemen stof leent zich goed als plekje om kinderen te voeden en is ook een leeshoek voor de BSO kinderen. In de bouwhoek staat een grote bouwkast met omdraaibladen. “Zo’n bouwkast werkt heel goed in de praktijk, er wordt lekker mee gespeeld.”

Huisstijl Eerste Stap

Heumenseweg is onderdeel van kinderopvang organisatie De Eerste Stap. In 2021 maakten wij het ontwerp voor de inrichting van de locaties. Vertrekpunt voor het ontwerp was de visie van Eerste Stap en de kaders die de organisatie had gesteld om de ruimtes als 3e pedagoog te laten fungeren. Meer weten? Lees het interview met Tine Giesbers, Manager Facility en Inkoop.

“HEEL LEUK DAT JULLIE TELKENS NIEUWE MEUBELS VERZINNEN”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?