DEN DIJK

INTEGRAAL KINDCENTRUM

IKC Den Dijk huist in een nieuw gebouw met een grote gemeenschappelijke ruimte. Volop plek voor de grote schoolbieb en werkplekken! Maar de sfeer, die miste. Mirjam van Ree, directeur: “Zo’n ruimte is een visitekaartje van ons kindcentrum. Het moet er leuk en aantrekkelijk uit zien. Voor kinderen, leerkrachten en ouders.”

Knaloranje kasten

Vijf grote knaloranje kasten domineerden de gemeenschappelijke ruimte van het kindcentrum. Het zijn klapkasten waarin de hele voorraad biebboeken schuilgaat: heel praktisch! Verder waren er wat werkplekken. Enkele teamleden brachten de wensen in kaart en gingen aan tafel met onze Mir en Suus.

Sfeer & eenheid

Sfeer en eenheid stonden bovenaan het lijstje. Het thema werd: natuur. We pimpten de kasten door deze te bestickeren met een stoere houtprint. Deze print komt terug op een tafelblad en op grote poefen. We bedachten een centrale ontmoetingsplek: een grote frametafel waar kinderen fijn kunnen lezen en werken. Daar omheen kwamen ronde tafels. Ook maakten we een balkenframehuis op maat onder de trap en creëerden we een zithoekje van 2 gymbanken, poefen en een kleed. Fijne lees- en chillplekjes!

Bloei

De grote planten geven een natuurlijke uitstraling. Er kwamen passende prints aan de muur: van boomwortels naar lucht. Dat sluit aan bij het thema, maar ook bij de pedagogische cirkel van het kindcentrum. Mirjam: “Deze cirkel maakt het leerproces inzichtelijk. Je begint met oriënteren, dan ga je verkennen, dan kiezen en tot slot vieren. Ontwikkeling start bij de wortels en leidt tot bloei.”

Over het resultaat zijn kinderen, leerkrachten en ouders het eens: leuk! “De reacties zijn positief, de ruimte is sfeervol en verfrissend anders geworden.”

Over IKC Den Dijk

Op IKC Den Dijk werken school, kinderopvang en de peuterspeelzaal samen aan de zorg voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Er is een gedeelde visie en manier van werken. Het kindcentrum maakt onderdeel uit van KIEM Onderwijs en Opvang.

“ONTWIKKELING START BIJ DE WORTELS EN LEIDT TOT BLOEI.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?