Project omschrijving

KIEM

BESTUURSKANTOOR

Onderwijs- en kinderopvangorganisatie Kiem groeit! Het bestuurskantoor kon wel wat meer ruimte gebruiken. Er werd een tweede lokaal ingericht met kantoormeubelen. Klaar is kees. Of toch niet? Nicole Westhoff, beleidsmedewerker: “Het beviel niet, we misten sfeer en aansluiting bij hoe we willen werken. Dat is nu wel anders. Een fijne omgeving doet veel met de dynamiek.”

Aansluiting

Nicole: “De kantoormeubelen waren netjes, maar we misten sfeer en gezelligheid. Ook miste de aansluiting met onze werkcultuur. We werken zowel op locatie als hier en hebben behoefte aan flexibele werkplekken en ruimte voor verschillende werkvormen, zoals brainstormen, teamsessies en meetings.”

Nicole inventariseerde de wensen en belde vormgever Ellen Kuster. De opdracht was om voor sfeer en eenheid te zorgen. Het liefst met de bestaande meubels en bij voorkeur morgen klaar :). Een andere wens was prettige overlegruimtes. “HRM zit hier ook, gesprekken kunnen dus vertrouwelijk zijn. Maar de akoestiek liet te wensen over, het was gehorig.”

Werken met wat er is

Ellen bracht de grote lijnen aan en schakelde stylisten Mirjam en Suzanne in voor het plan en de uitvoering. Er werd zoveel mogelijk met de bestaande meubels gewerkt. De stoelen in 3 kleuren, werden gegroepeerd. Wanden werden verwijderd om voor prettige ruimtes te zorgen. We voegden enkele items toe, zoals poefjes, een bank en een toffe gele kast.

We adviseerden over kleur op de wand en mooie accessoires zoals de IXXI, lampen en planten. Ook maakten we een echte balie en een ombouw voor een bestaande keuken. Nicole liet voor de overlegruimtes akoestische panelen maken. In de ‘blue rooms’ heerst nu een prettige akoestiek. Het behang en de panelen werden gemaakt door Stories on the wall.

Fijne werkomgeving

Nicole: “Het bevalt heel goed. De sfeer is zo anders. Een fijne werkomgeving doet veel met de energie en dynamiek. Het is met relatief kleine aanpassingen huiselijk en praktisch geworden. Ons serviesgoed staat bijvoorbeeld in een gele kast, leuk!

Over Kiem

Kiem is een onderwijs- en opvangorganisatie in de gemeente Uden. Onder het bestuur van Kiem vallen twaalf kindcentra/basisscholen en één school voor speciaal onderwijs.

“EEN FIJNE OMGEVING DOET VEEL MET DE DYNAMIEK.”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op