Project omschrijving

KWEBBEL

KINDERDAGVERBLIJF

Het interieur van kinderdagverblijf Kwebbel was verouderd. En dus kregen wij de opdracht om een nieuwe inrichting te ontwerpen. Een inrichting anno 2021, passend bij de visie en gericht op de ontwikkelingsbehoeftes van de kindjes.

Visie

Kinderdagverblijf Kwebbel wilde een rustige, open en transparante ruimte. Ze wilden meer hoeken, meer speelruimte en laag werken met baby’s. Wij zorgden voor een interieur dat aansluit op deze wensen. We maakten veel plekken om te spelen en zorgden voor handige kasten, zowel voor spulletjes die kindjes zo kunnen pakken als voor spullen netjes achter deuren opgeborgen moeten worden. De boxen die je ziet, zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Emmi Pikler . We zorgden ook dat deze locatie een heel eigen uitstraling kreeg. Zo zie je zithuisjes met print van zonnetjes, maantjes en sterren.

Flexibel

We maakten gevelhuisjes, die ook als roomdivider in te zetten zijn. Ze zijn verschillend: het ene huisje heeft een spiegel, de andere een vakje en weer een andere een raampje. Zo maak je van de huishoek in een handomdraai een toneelhoekje of winkeltje. De hoogte pasten we aan voor peuters.

Dorine Morsink, clustermanager Kind & Co: “De kinderen zijn anders aan het spelen, de ruimte is nu de 3e pedagogoog. Dat het klopt, is een verdienste van onze samenwerking.”

Meer lezen over dit project en het proces dat hieraan voorafging? Lees ons interview met Dorine.

“DE RUIMTE IS NU DE 3E PEDAGOOG.”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op