DE LUDGERUS

BASISSCHOOL

Het schoolgebouw van basisschool De Ludgerus in Loenen aan de Vecht werd 2 jaar geleden verbouwd. Maar aan de aankleding was het team nog niet toegekomen. Petra Gommers, directeur: “Kinderen en leerkrachten moeten zich fijn voelen in de ruimte en die sfeer ontbrak. Daarom vroegen we jullie mee te denken. Nu lopen ze zichtbaar trots door de school.”

Plezier & trots

De ruimte was er dus, alleen ontbrak de sfeer. Petra: “Het ging om de hal en het speel- en leerplein. We wilden graag een multifunctionele ruimte, waarin kinderen kunnen spelen, werken, lezen, optreden en exposeren. Met plezier leren en trots op hun prestaties, dat willen wij voor al onze leerlingen. De ruimte moet daarbij aansluiten.”

Meubilair speel- en leerplein

Het meubilair werd voor een groot deel weer ingezet. Zo kregen de treinbanken een tof plekje in huisjes op maat op het speel- en leerplein. We maakten 2 grote podiumdelen met opbergruimte. Hier kunnen kinderen optreden, maar ook om te spelen is het een fijne plek. In de hal maakten we een bouwhoek in een balkenframe huis. Ook kwamen er wandwerkplekken en zorgden we voor expositieruimte met expovakken en een stoere wandboom. Zelfs de vloer kreeg een functie met de stickers.

Uitnodigend

“Nu kunnen kinderen hun talent laten zien. Op het podium bijvoorbeeld, maar ook de expovakken werken heel goed. Vol trots lopen ze daar langs. Ze zijn heel enthousiast. Alleen groep 8 is een beetje teleurgesteld: zij hadden als kleuter ook wel in dat speelhuis willen spelen (lacht). Ze hebben wel hele mooie werkplekken gekregen. Daar maken ze veel gebruik van, omdat het zo uitnodigend is. Het team is ook positief. Die huisjes op het leerplein vinden we erg leuk. De middelste is leeshuisje geworden. Daar zit ook wel eens een juf aan een groepje kleuters voor te lezen. Een leerkracht zei gisteren nog; wat is het fijn om hier te mogen werken,” zegt Petra.

Samen

“De samenwerking met jullie was fijn. Er werd goed geluisterd en gekeken naar hergebruik. We hadden allerlei verschillende ideeën over het interieur, het is een kunst om dat te vertalen. Het interieur stond in een dag. Daarmee voelden wij ons ontzorgd. Jullie zorgden voor een stevige basis en wij vullen dat aan. Zo is het te overzien en leuk.”

“WAT IS HET FIJN OM HIER TE MOGEN WERKEN”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?