MONTESSORISCHOOL EDE

BASISSCHOOL

Het interieur van Montessorischool Ede was aan vernieuwing toe, besloot directeur Aukje van Hijum. Het bestuur vond het een prima idee en gaf haar alle ruimte om met een plan te komen. Het budget was beperkt, maar waar een wil is, is een weg!

Creatief

Aukje: “We moesten dus creatief zijn. Zo hebben we zelf het ontwerp gemaakt en veel meubilair hergebruikt. Gelukkig hadden we ook reserves opgebouwd, waardoor we toch wat meubels konden bestellen. Er kwam een treinzit, een grote tafel, fijne banken en wanditems zoals expovakken en klemlatten.”

Aansluiten bij visie en huisstijl

Het team van Montessorischool Ede doorliep zelf het proces dat hieraan voorafging. ”In werkgroepjes dachten we na over wat we wilden en hoe we konden aansluiten bij onze visie en huisstijl. We bezochten andere scholen, dachten na over kleuren, meubels en vloeren en maakten een moodboard. We startten met opruimen. Een jaar lang zochten we uit, inventariseerden we wat hergebruikt kon worden en namen we afscheid van oude spullen.”

Net even anders

“Toen kwam Gerdien van De Beleving langs, met kleur- en stalenboek. We wisten al goed wat we wilden, maar zij adviseerde ons op basis van haar ervaring over kleuren en uitvoering. Daardoor maakten we keuzes die net iets minder voor de hand liggen. Ze daagde ons uit net even anders te kijken.”

Oplevering

“De levering verliep heel prettig. De mensen van De Beleving komen op de afgesproken tijd, overleggen en stemmen af. Bijvoorbeeld over herrie, zodat er niet precies tijdens de taalles geboord wordt.”

Totaal verbaasd

“Het is heel mooi geworden. Zelf zijn we al bijna vergeten hoe het was, maar als er iemand binnenkomt die al een tijd niet is geweest, dan herkennen ze het niet meer. Ze zijn totaal verbaasd. Het is eigen en sfeervol. De kinderen maken veel gebruik van de nieuwe meubels. Die bank bijvoorbeeld. Of die stoel. Een jongetje begint daar elke ochtend zijn dag. Heerlijk!” besluit Aukje.

“JULLIE DAAGDEN ONS UIT OM NET EVEN ANDERS TE KIJKEN.”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op