OP & TOP EN DE PIONIER

BUITENSCHOOLSE OPVANG EN BASISSCHOOL

BSO Op & Top huist in het gebouw van basisschool De Pionier. De ruimtes van de BSO mochten opgefrist worden. En, dat is best speciaal, de kleutergroep en de BSO groep voor kinderen tot 7 jaar gingen samenwonen!

Bestaand & nieuw

We zorgden dat alle ruimtes van de BSO een nieuwe look kregen. We hergebruikten veel bestaand meubilair en vulden dit aan met wandborden, accessoires, kleden en atelierbakken. Zo hier en daar werd een tafelblad vervangen en werd er iets geschilderd.

Ook betrokken we de gang. Er kwamen zand- en watertafels met toffe deksels met prints en er kwam een verkleedhoek. Ook bedachten we een natuur & avontuurwand: gaaf geworden!

Samenwonen

De kleuters van juf Annet en de BSO groep voor kinderen tot 7 jaar gingen twee ruimtes delen. Er kwam een grote schuifdeur en volop ruimte voor een atelier, huishoek, bouwhoek en meer. We maakten ook kasten op maat. Zo maakten we een grote kastenwand met een open onderkant en dichte bovenkant. Juf Annet is blij: “Ik heb 32 kleuters, dus die bonusruimte is een grote plus! De ruimte is ook nog eens geweldig ingericht.”

Overweeg jij ook gezamenlijk gebruik van een ruimte? Lees in het interview met Annet meer over het samenwonen van school en BSO.

Voor dit project werkten we samen met onderwijsvormgever Ellen Kuster en ontwerper en stylist Mirjam van Rijt.

“DE RUIMTE IS GEWELDIG INGERICHT.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?