OUDELAAN

PEUTERGROEP

Er was al een zaadje geplant. Sterker nog: die was uitgegroeid tot boom, compleet met bladeren en bloesem voor de verschillende seizoenen. En toen was locatie Oudelaan van kinderopvangorganisatie De Eerste Stap aan de beurt voor een nieuw interieur, hoera!

Natuur en seizoenen

Peutergroep Oudelaan heeft wel een erg leuk plekje daar in het gebouw van basisschool Zuiderpad. Hier zorgen de juffen voor een omgeving waarin kinderen kennis kunnen maken met de natuur en de seizoenen. Het lokaal van de groep was toe aan een nieuw schilderwerk en nieuwe meubels.

Inrichting van hoeken

Vaak is opbergen een belangrijk onderwerp. Maar hier was het aanbod heel overzichtelijk. Ontwerper Mirjam: “We hoefden niet mee te denken over opruimen en ontspullen. Dat hadden de juffen zo goed onder controle.” Dus dachten we mee over kleurgebruik, de inrichting van hoeken en meubels die goed passen bij de manier van werken.

Thematafel

We maakten een heerlijk chillplekje bij de boom. Er kwam een bouwhoek, een huishoek met een nieuw balkenframe huisje en bestaande meubeltjes. Verder zorgden we voor een brocante kast, zitplekjes, een atelierkast en theaterkast. Ook maakten we een thematafel. Deze kun je vullen met spulletjes die bij het thema passen. De juffen rollen deze zo de kring in.

Elke dag kent een vast ritme. De juffen gebruiken muziekdoosjes voor de activiteiten zoals eten. Er kwamen fijne expovakjes; een leuk plekje voor de muziekdoosjes.

Zo werd Oudelaan een plek waar ouders hun kinderen graag brengen! Meer weten over de keuzes van kinderopvangorganisatie Eerste Stap? Lees hier het interview met service coördinator Tine Giesbers.

“HOERA, AAN DE BEURT VOOR EEN NIEUW INTERIEUR!”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?