PIMMETJE

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Van idee tot oplevering: hoe werkt dat eigenlijk? Kijk mee met onze Esther en Monica die voor BSO Pimmetje van kinderopvang Floreo Kids een prachtig ontwerp en kleurenplan maakten!

1. Richting bepalen

We bepalen samen de richting. Jouw werkwijze en visie zijn het vertrekpunt. Hoe werk je? Hoe ziet een gemiddelde dag eruit? Wat zijn je wensen en dromen? Om hoeveel kinderen gaat het? Hoe ziet de ruimte eruit? Zo inventariseren we alle informatie die nodig is voor het ontwerp.

Hier was de visie van Floreokids het uitgangspunt, een visie gericht op talent en ontwikkeling. Dit zie je terug in het interieur: een rustige basis waarbij ontwikkeling wordt gestimuleerd.

2. Ontwerpen

We vertalen je wensen naar een ontwerp. In een presentatie laten we je zien hoe gaaf het interieur wordt! We gebruiken lekker veel foto’s en plaatjes.

Voor FloreoKids maakten we al eerder een sfeerboek met een herkenbare uitstraling per leeftijdsgroep. Pimmetje huist in een mooi monumentaal pand met 2 verdiepingen voor jongere en oudere kinderen. De groepen kregen een eigen kleur: groen voor de jongere kinderen, paars en blauw voor de oudere kinderen. Ook zie je in prints de huisstijl en zelf iconen uit de huisstijl terug.

3. Maken

We maken de meubelen in onze eigen meubelmakerij en zorgen voor de inkoop van accessoires. Voor FloreoKids maakten we enkele unieke meubels, waardoor elke locatie een herkenbare basis heeft. Zo zie je ook bij Pimmetje een expoboom, talentenkast en een huisje. Verder maakten we spellentafels, legotafel, een theaterkast en een kast op maat onder het schuine dak.

4. Inrichten

Vervolgens zorgen we voor de inrichting en styling van de ruimtes. Dat is vaak even een dagje chaos, maar het resultaat is het allemaal waard. Kijk maar!

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?