RAKKERS

BUITENSCHOOLSE OPVANG

“Oh, ik wil ook naar de BSO!” BSO Rakkers, gevestigd in de Franciscusschool, kreeg een metamorfose. En die valt in de smaak!

BSO bovenbouw

Vooral voor kinderen in de bovenbouw is buitenschoolse opvang niet altijd favoriet. Hoe zorg je voor een aantrekkelijke plek? Bij BSO Rakkers is de inbreng van kinderen erg belangrijk. Het team zorgde voor een speciaal activiteitenprogramma rondom een thema dat elke maand wisselt en waarop kinderen inspraak hebben. De activiteiten, zoals workshops en excursies, passen bij dit thema.

Inrichting BSO

Minstens zo belangrijk is de inrichting van de ruimte. Voor welke activiteiten moet er plek zijn? Wat vinden de kinderen op de BSO leuk om te doen? Er kwam een toffe speelhal met bijvoorbeeld airhockey, ruimte om te knutselen, te lezen in een gave zithoek en spelletjes te doen op de grond. We werkten vooral met bestaand meubilair. Het viel in de smaak bij de kinderen: “Als ik dit geweten had, dan was ik nooit van de BSO gegaan!”

Over BSO Rakkers

BSO Rakkers is onderdeel van kinderopvangorganisatie Kind & Co en ligt vlak bij een park en sportvelden, leuke uitstapjes en bijvoorbeeld speurtochten of picknicks met de kinderen zijn hierdoor makkelijker te realiseren. De kinderen zijn opgedeeld in leeftijdsgroepen, zodat er meer rust ontstaat. Binnenkort volgt er nog een ruimte.

“ALS IK DIT HAD GEWETEN..”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?