IKC DE SCHATKIST

ONDERWIJS

Net als bij alle scholen liggen de leerpleinen van basisschool De Parel, onderdeel van kindcentrum De Schatkist, er maar stilletjes bij. Dat was voor de juffen en meesters een uitgelezen moment om te kijken naar functionaliteit en een interieur dat ‘klikt’ met de huidige stijl, kleuren en toffe prints op de ramen.

Dus gingen wij met alle bussen en bakwagens die we hebben naar Berlicum. We trokken het steigerhout door bij de entree en maakten hiervan ook plantenbakken en lijsten om de bulletinboarden. Er kwamen kussens voor bestaande bankjes en we lieten de prints terugkomen op poefjes, tafelbladen, kamerschermen en garderobekasten. We vulden de garderobe aan met tassenkasten. Deze kasten hebben planken die schuin aflopen naar achteren, waardoor (vloei)stof naar de achterkant wordt afgevoerd. Handig!

Met de functionaliteit van de leerpleinen kwam het helemaal goed. Kookcafé, modeatelier, chillhoek, theaterhoek en werkplekken: alles kreeg een eigen plek. Wat nu? Aftellen tot het moment dat deze waanzinnige plek weer open mag!

We werkten voor dit project samen met onderwijsvormgever Ellen Kuster.

“KOOKCAFÉ, MODEATELIER, CHILLHOEK, THEATERHOEK EN WERKPLEKKEN: ALLES KREEG EEN EIGEN PLEK!”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?