SINT JOZEFSCHOOL

BREDE SCHOOL

Spagaat? De Sint Jozefschool in Amsterdam had uitbreiding nodig voor de bovenbouw. Maar in dezelfde ruimte huist BSO Mirakel met kinderen tot 7 jaar. Hoe combineer je dat? Wij houden wel van een uitdaging.

Brede School

De Sint Jozefschool is een Brede School. Dat betekent dat er verschillende organisaties in het gebouw huizen. Naast de school is dat kinderopvang Mirakel voor de BSO, stadsdeel Zuid voor de sportruimte en Stichting Dynamo voor de peuteropvang. Optimaal ruimtegebruik dus!

Flexibel interieur

De uitdaging was: richt 1 ruimte in voor de bovenbouw van de school en de onderbouwgroep van de BSO, 2 groepen die qua leeftijd nogal verschillen. We bedachten een flexibel interieur waarbij veel plekken een dubbele functie hebben. Zo zie je een werkplek met daaronder een spiegel. Voor de bovenbouw is dit een werkplek, voor de BSO en speelplek zodra de krukken aan de kant gezet zijn. Een andere werkplek wordt voor de BSO omgetoverd tot chillplek door de mat die tegen de muur staat op de grond te leggen.

Verschil school en BSO

Er kwam een grote wandkast met werk-, speel- en opbergruimte. Ook kwamen er veel lage kasten op wielen, zodat we minder afhankelijk waren van bakstenen muren. De kasten kregen klapdeuren, waardoor 1 kant open is en de andere kant dicht. De deuren hebben verschillende prints. Het verschil tussen school en kinderopvang is hierdoor lekker duidelijk.

Ook kwamen er kasten met speelelementen erin, zoals een bouwplaats en een keukentje. Aan de andere kant van deze kasten zit een leuke print of een magneet-krijtbord. Banken en tafels kunnen makkelijk onder elkaar geschoven worden. Zo kan de ruimte, met minimale inspanningen, omgetoverd worden van klaslokaal naar speelruimte en weer terug. Heb je het laatste fotootje gezien? Dat was voordat we langskwamen.

Smaakt dit naar meer? Wanneer zien we je!

“EXTRA RUIMTE VOOR DE BOVENBOUW EN BSO 7-: ZO COMBINEER JE DAT.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?