SPEEL EN LEER

INTEGRAAL KINDCENTRUM

IKC SPEEL en LEER kreeg een nieuw gebouw en nieuw interieur. De intentie: onderwijs geven op een manier die aansluit op de leerbehoeftes van kinderen. Een scharrelconcept in een omgeving die staat en voelt als een huis. Aukje Oldekamp, directeur: “Ik ben blij met wat er staat!”

Onderwijsvisie

In 2017 gingen 2 basisscholen verder als kindcentrum SPEEL en LEER. Aukje startte samen met het team en onderwijsvormgever Ellen Kuster met het leggen van de basis voor de gezamenlijke onderwijsvisie. Het team koos voor een scharrelconcept dat in het nieuwe gebouw verder uitgewerkt kon worden.

Interieurontwerp

Het gebouw werd ontworpen door VDP Architecten uit Groningen. Het werd een bijzonder gebouw met veel open ruimtes. Samen met De Beleving en Ellen kleurde het team de inrichting van de school verder in. Het ontwerp van VDP gaf richting aan het gebruik van kleur en materiaal. Wij begeleiden het interieurontwerp, de inkoop, de verhuizing en de styling. Aukje: “Ellen en Gerdien zijn goed in het denken buiten bestaande kaders, waardoor we tot een bijzonder resultaat zijn gekomen.”

Eenheid

Het meubilair werd geleverd door Eromes. Wij vulden dit aan met maatwerk meubels. Zo werd het een mooi geheel. Er kwamen veel verschillende leerplekken, een tribunetrap met speciale kubustafeltjes, expositiekasten, chilplekjes en leerhuisjes. “We hebben geen standaard interieur. Er is eenheid, materialen en kleuren sluiten naadloos aan, tot aan de kussens op de tribunetrap.”

Een groot huis

De school is nog niet helemaal in bedrijf. “Maar de kinderen die hier voor de noodopvang komen, zijn blij. Ze lopen op hun sloffen. Dat was ook de intentie; het voelt niet als een schoolgebouw, maar als een groot huis, ” zegt Aukje.

“DIT VOELT NIET ALS EEN SCHOOL, MAAR ALS EEN GROOT HUIS.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?