Project omschrijving

SPRUIT, HET KWETTERNESTJE EN KNOTS

BUITENSCHOOLSE OPVANG, PEUTERGROEP EN KINDERDAGVERBLIJF

Een compleet nieuw interieur in een multifunctioneel gebouw. Even geleden mochten we al BSO Knots en peutergroep Het Kwetternestje inrichten. En dat smaakte naar meer! Dus kwamen we terug voor kinderdagverblijf Spruit. Yrma van Wijngaarden, clustermanager: “Het is fijn samenwerken met jullie. We zijn er blij mee, het is mooi geworden.”

Eenheid

De wens in dit gebouw, waar een peutergroep, BSO en kinderdagverblijf huizen, was rust en eenheid. Yrma: “Er moest een eigentijds interieur komen. Wat we hadden, was verouderd en paste niet bij elkaar.” Er kwamen grijze vloeren, die wij combineerden met natuurlijke materialen en grijsblauwe tinten.

Wisselobjecten

BSO Knots en peutergroep Het Kwetternestje kregen een theater, restaurant, bouwlokaal en huisjesstraat. Kinderdagverblijf Spruit kreeg een huishoek, bouwhoek, atelier, winkeltje en chillhoek. Er kwamen hoge kasten, lage kasten, dichte kasten en open kasten met bakken. Blikvanger is het blauwe dubbele balkenframe huis op de BSO, waarin een theater en restaurant gemaakt zijn, wat een plaatje! Of misschien het kastje met een ‘zadeldak’, dat ook een poppenhuis is. Of dat winkelkraampje. Of die 3 gevelhuisjes op een rij.. Yrma: “Bij de peutergroep en het kinderdagverblijf kozen we voor wisselobjecten. Het bouwlandschap, de wigwam en het poppenhuis wisselen regelmatig van plek. Zo hebben de kinderen telkens iets nieuws om mee te spelen.”

Hergebruik

We hergebruiken een aantal meubels. Denk aan kasten die we bestickerden. “Soms zijn het de details. Denk aan nieuwe greepjes of een nieuw frontje voor een kast. Zo is alles in dezelfde stijl ingericht.”

Blij!

“De oplevering was op ons verzoek gepland op een vrijdag. De meest rustige dag waardoor de kinderen en medewerkers geen last hadden van het herinrichten. Het is fijn samenwerken met De Beleving. De PM’ers en kinderen zijn er blij mee, het is mooi én functioneel geworden,” zegt Irma.

Tip: klik op de foto voor een grote versie.

“HET IS MOOI EN FUNCTIONEEL GEWORDEN.”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op