ST. ALOYSIUS

INTEGRAAL KINDCENTRUM

Basisschool St. Aloysius maakte de stap naar IKC, ging samenwonen met kinderopvang Bibelebonz en scherpte de onderwijsvisie aan. In een prachtig oud gebouw met hoge plafonds en glas in lood gingen wij aan de slag met het interieur dat de nieuwe werkwijze ondersteunt.

Fasenonderwijs

Het team van de St. Aloysiusschool richtte het onderwijs t/m groep 4 anders in dan op de meeste basisscholen. Om goed aan te sluiten bij de manier van leren van jonge kinderen, werken ze met fasengroepen. Elk leerjaar heeft 2 fasen, dus in totaal zijn er 8 fasen die een kind doorloopt voordat het in groep 5 komt.

Dit fasenonderwijs past bij de sprongsgewijze manier van leren. Kinderen worden minder snel overvraagd of geremd in hun ontwikkeling, door de leerstappen te verkleinen. Interessant? Lees op de website meer over dit fasenonderwijs.

Interieur

Het interieur van de school moest deze werkwijze gaan ondersteunen. Zo kwamen er bijvoorbeeld instructietafels voor kleine groepjes kinderen. Ook zorgden we voor voldoende verschillende plekken voor de kinderen die ondertussen zelfstandig verder werken. Denk aan werkhuisjes, leesplekken en loungebanken. We vervingen een aantal deuren van de inbouwkasten door whiteboarden en krijtborden, leuk en praktisch!

De gang is een grote bouwplaats geworden met bouwlandschappen en uitwisselbare bakken met speelgoed, die als lades onder het podium passen.

Kleurenplan

We zorgen niet alleen voor het ontwerp van de ruimtes, we maakten ook het kleurenplan en adviseerden over het schilderwerk en de styling. Wat een feestje in zo’n prachtig monumentaal pand!

“FASENONDERWIJS IN EEN PRACHTIG MONUMENTAAL PAND.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?