STATIONSINGEL

KINDERDAGOPVANG EN BUITENSCHOOLSEOPVANG

Timmeren, boren, sjouwen en schuiven. Het was een dag onrustig bij kinderdagopvang en BSO Stationssingel. Kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders namen het voor lief. Tine Giesbers, Manager Facility en inkoop bij De Eerste Stap: “We weten waar we waar we het voor doen, iedereen is zo blij met het nieuwe interieur.”

Nieuw interieur

Kinderdagopvang en BSO Stationssingel kregen een nieuwe inrichting, in stijl van kinderopvangorganisatie De Eerste Stap. Er was al verbouwd en geschilderd en nu kwam het interieur. Dat bestaat uit een aantal jaloersmakende meubels, zoals een grote legotafel met opbergruimte en grote bouwplaat. En een complete huishoek met keuken, wasmachine en commode. Ook aan praktische opbergers werd gedacht. Zo maakten we stoere kasten met dichte en open delen. Ook maakten we kapstokken en schoenenbakken. Nieuw zijn de voedingsstoelen, een verzoek van de pedagogisch medewerkers.

Wensen inventariseren

Vooraf inventariseerden we de wensen bij de locatiemanager en pedagogisch medewerkers. Tine: “Passen de wensen bij onze visie en kaders, dan worden ze verwerkt in het ontwerp. Suzanne en Mirjam zijn goed in het meedenken. Ze luisteren aandachtig en zijn respectvol naar de medewerkers. Als een andere keuze beter is, dan leggen ze dat duidelijk uit, je kunt merken dat ze daarin geoefend zijn.”

Ook inventariseerden Suus en Mir de meubels die hergebruikt konden worden. Zo kwam er een plaat met een autobaan op een bestaand bankje. De keukenkastjes kregen bestickering en de oude banken kregen een nieuwe plek in de teamkamer.

Puzzelen in de speelstraat

De grote ruimte wordt gebruikt als speelstraat voor baby’s en peuters. Op gezette tijden is dit ook verkeersruimte. En de vorm.. tja, dat was even puzzelen. Daar houden we wel van. Er kwamen bijvoorbeeld speelmeubels die makkelijk uitgewisseld kunnen worden met de aangrenzende ruimtes. Denk aan een poppenhuis en een winkeltje. En dat loze hoekje? Dat werd een fijne chillplek.

Tine: “Zo’n locatie wordt in 1 dag ingericht, met kinderen die gewoon opgevangen worden. Het is een kwestie van goed communiceren. En we weten waar we het voor doen. Het is leuk geworden!”

Huisstijl Eerste Stap

Stationssingel is onderdeel van kinderopvang organisatie De Eerste Stap. In 2021 maakten wij het ontwerp voor de inrichting van de locaties. Vertrekpunt voor het ontwerp was de visie van Eerste Stap en de kaders die de organisatie had gesteld om de ruimtes als 3e pedagoog te laten fungeren. Meer weten? Lees het interview met Tine Giesbers, Manager Facility en inkoop.

“EN DAT LOZE HOEKJE? DAT WERD EEN FIJNE CHILLPLEK.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?