TINTELTUIN PARADIJSVOGEL, PAPEGAAI EN OVERHOEKS

KINDEROPVANG

Kinderopvangorganisatie TintelTuin stelde in 2020 een nieuw inrichtingsbeleid op. Dit resulteerde in een heel eigen en herkenbare stijl. Speciaal voor TintelTuin maakten wij de meubels, afgestemd op de wensen en huisstijl. Locaties De Papegaai, Paradijsvogel en Overhoeks werden recent van een nieuwe inrichting voorzien. Wat een plekjes!

TintelTuin

TintelTuin heeft een heel eigen en goed doordacht inrichtingsbeleid opgesteld. Kristel Kaper, inrichtingsadviseur TintelTuin: โ€œPedagogisch beleid en interieur zijn aan elkaar verbonden. We gaan uit van de behoeftes en het ritme van kinderen. Dat vertaalden we naar een interieur dat voelt als een huiskamer, met natuurlijke materialen en veel open spelmateriaal.โ€

Open materiaal

De organisatie koos voor veel open spelmateriaal. Zo kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop geven en spelenderwijs leren en groeien. Daarom zie je materiaal dat van zichzelf minder definitie heeft. Denk aan een kastje dat ook keukentje is. Het tafeltje dat als marktkraampje gebruikt wordt. Een waterkraan die ook hijskraan is. Een bouwplaats die ook als podium gebruikt wordt. Of voor iets anders.

Meubels op maat

Speciaal voor TintelTuin maakten wij meubels op maat. Dat vinden we super tof werk! Je ziet een spiegel met 2 boekenplanken, een kast met in het midden speelruimte op hoogte voor peuters en kastenwanden met verschillende functies. In de vakken passen stoeltjes, zodat de vloer na het eten weer vrij is om te spelen. Ook maakten we toffe zit- en verstopplekjes. Verder zie je expositieborden en balkenframes en kasten in de huisstijl kleuren.

Elke locatie werd een plaatje op zich, kijk zelf maar. Wil je meer weten over het inrichtingsbeleid van TintelTuin? Lees hier het interview met Kristel.

โ€œDIT INTERIEUR VOELT ALS EEN HUISKAMER.โ€

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?