TITUS BRANDSMA

BASISSCHOOL

Op basisschool Titus Brandsma wordt groepsdoorbrekend onderwijs gegeven. Toen het interieur aan vervanging toe was, zocht het team samen met ontwerper Petra naar een inrichting die hun manier van lesgeven optimaal ondersteunt. En met succes!

Groepsdoorberekend onderwijs

Basisschool Titus Brandsma had al belangrijke stappen gezet voor de nieuwe manier van werken. De school biedt groepsdoorbrekend onderwijs en het team werkt op basis van eigenaarschap, ambitie en talent. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat kinderen regelmatig samenwerken in kleine groepjes en zelf een werkplekje zoeken. Zowel de onderbouw als de bovenbouw hebben naast lokalen ook een gezamenlijk leerplein.

Interieurontwerp

Het interieur was verouderd en aan vernieuwing toe. Directeur Stephan schakelde ontwerper Petra de Luij in. Samen bedachten ze een interieur dat de manier waarop hier lesgegeven wordt optimaal ondersteunt.

Maatwerk meubels

Er kwamen functieruimtes, een atelier, podium, flexibele werkplekken en veel items met dubbele functies. Zoals een podium dat ook β€˜vierplek’ is. Wij mochten maatwerk meubels maken, die speciaal voor deze school bedacht werden. Zo maakten we zitblokken die ook gebruikt worden voor de kring. Ook maakten we kastenwanden, podiums, expotafels en kapstokken met bakken voor de tassen.

In de praktijk

In samenwerking met Petra en ook andere leveranciers werd er een interieur neergezet dat gaaf, sfeervol en passend is. In de praktijk bleek het zelfs boven verwachting goed te werken. Toen Petra na een paar weken nog even ging kijken, liep het als een speer!

β€œIN DE PRAKTIJK WERKT HET BOVENVERWACHTING GOED.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?