TOUWHUIS

PEUTERGROEP

Peutergroep Touwhuis is de nieuwste aanwinst van kinderopvangorganisatie Quadrant. Deze nieuwe groep kreeg een mooi plekje in het gebouw van OBS de Schakels, de Immanuelschool en het Cultuurhuis. Compleet met nieuw interieur!

Hoeken

De ruimte van peutergroep Touwhuis werd ingedeeld in verschillende hoeken. Zo zie je een huishoek, een bouwhoek, een knutselhoek en chillplekjes. Dat is een bewuste keuze. Ineke Kogelman, manager Kindercentra Quadrant: β€œAls de functie van een plek duidelijk is, ben je minder aan het sturen en corrigeren.”

Er kwamen twee toffe huisjes, met een keukentje en een commode. We zorgden voor stoeltjes, krukjes, fijne kleden en expositieruimte. We hergebruikten een aantal kasten en tafels, die waren namelijk nog prima. Het werd een fijne plek met een natuurlijke uitstraling.

Accentkleur

De accentkleur groen werd gekozen op basis van de pedagogische cirkel van Quadrant. De cirkel werd gedrukt op forex en visualiseert het pedagogisch beleid.

Echt Quadrant

Voor Quadrant was dit de aftrap van het herkenbaar inrichten van hun locaties op basis van de pedagogische visie. Naast de cirkel, kwam er een toffe afbeelding en een stoer krijtbord voor de mededelingen bij de ingang. Daaraan kun je zien dat het een locatie van Quadrant is.

β€œALS DE FUNCTIE VAN EEN PLEK DUIDELIJK IS, BEN JE MINDER AAN HET STUREN.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?