DE VUURVOGEL

BUITENSCHOOLSE OPVANG & KINDERDAGVERBLIJF

In het splinternieuwe gebouw van Jenaplanschool De Vuurvogel kwam ook ruimte voor kinderdagverblijf en BSO De Vuurvogel van kinderopvangorganisatie KION. Niet alleen de nieuwe huisstijl, maar ook het pedagogisch beleid van KION is hier in alles zichtbaar.

Nieuw interieurconcept

KION ontwikkelde vorig jaar een nieuw interieurconcept. Annemieke Brinkhoff, facilitair manager: “Interieur en pedagogische visie kun je niet los van elkaar zien. Je moet kunnen zien dat je bij KION binnenstapt aan de stijl, de kleuren en materialen, maar juist ook aan de rijke hoeken en de manier waarop wij spelmateriaal aanbieden.”

Om de nieuwe huisstijl van KION optimaal neer te zetten vroeg Annemieke ontwerpers Mirjam en Petra om het plan te maken en de uitvoering te begeleiden. “Wij zitten zelf midden in het eigen maken van de huisstijl. Petra en Mirjam zetten het fantastisch neer. Het is hun vak, dat is te zien.”

Interieur in stijl

Kinderdagverblijf en BSO De Vuurvogel kregen een aantal eigen ruimtes. In een extra slaapruimte maakten we een legolab met meters aan bouw- en sorteerruimte. Ook kwam daar een enorme kastenwand voor de spullen van de BSO. In de groepsruimte kwam er een huishoek, een chillhoek en een bouwhoek. In de chillhoek kregen alle kinderen een eigen fotolijstje: zo is het net een huiskamer. Verder maakten we een natuurhoekje met echte planten, schilderborden en een verkleedhoekje. Zie je die ronde kussens? Dat is de mobiele kring. Even geen kring? Dan is er heerlijk veel speelruimte.

Binnenkijken

Omdat ouders nog niet naar binnen mogen bij de locaties, maakten de juffen van De Vuurvogel een filmpje. Annemiek: “Zo konden de kinderen ook van tevoren zien wat hen te wachten stond. Ze zijn blij. Ook de ouders zijn erg enthousiast!”

Het sausje

“We werken met 3 leveranciers*. De Beleving wordt hier het sausje genoemd. Alles wat jullie maken, dat maakt het af en aantrekkelijk. Ons uitgangspunt is: voel je thuis bij KION. Met jullie meubels lukt dat. Denk aan opbergers waar je ook in of op kunt zitten, de kasten van hout, de huisjes met een keukentje, tuthoek of zitplekje erin. Vanuit onze rol als professionele kinderopvang willen wij iets anders bieden dan ouders thuis bieden, ook op het vlak van interieur. Niemand anders heeft dit. De meubels zijn net even anders, vernieuwend en fris.”

*Voor dit project werden ook mooie spullen geleverd door De Tol en De Rolfgroep. De Tol leverde de vloerkussens, bank en poefen. De Rolfgroep leverde de grondbox en verschoonmeubels.

“ALLES WAT JULLIE MAKEN, MAAKT HET AF EN AANTREKKELIJK.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?