WARINSCHOOL

DALTONSCHOOL

Zelfstandig werken is op Daltonschool de Warinschool een groot goed. Dat vraagt om goede opbergruimte en voldoende werkplekken. Wij maakten een plan voor de ietwat rommelige aula. Directeur Myrna van Wijk: “Je moet kritisch durven kijken naar wat er allemaal staat en hangt in een ruimte. Wat is de functie? Draagt het nog bij?”

Ontwerp aula

De Warinschool heeft een fijne aula met biebfunctie, maar de inrichting was wat verouderd en rommelig. Wij kregen van oud-directeur Els de opdracht om te zorgen voor een ontwerp met ruimte voor werkplekken, de bieb en verschillende hoeken. Ook het interieur van de team- en directiekamer mocht opgefrist worden.

Daltononderwijs: zelfstandig aan de slag

Bij Daltononderwijs is het bevorderen van zelfstandigheid een belangrijk onderdeel van de visie. Myrna: “Dat betekent dat er verschillende werk- en leerplekken moeten zijn, waaruit kinderen kunnen kiezen. Ook materiaal moet goed vindbaar zijn, op een vaste plek. Dit zijn randvoorwaarden om zelfstandig aan de slag te kunnen gaan. De inrichting is dus van belang voor de zelfstandigheid van kinderen.”

Wij zorgden voor flexibele werkplekken, met ronde tafels en wandwerkplekken, afgescheiden door de bestaande schermen geheel in stijl. Ook kwam er een fijne loungebank en een boekenboomkast. In de gang kwam een miniatelier met expovakken en er kwam een marktkraam bij. Ook de team- en directiekamer kregen fijne werkplekken. We bestickerden bestaande kasten en werkten zoveel mogelijk met bestaand meubilair.

Interieur & hergebruik

“Het is heel belangrijk om af en toe de bezem door een gebouw te halen. Het geeft rust en kinderen zijn daarbij gebaat. Je moet kritisch durven kijken naar wat er allemaal staat en hangt. Draagt het nog bij? Het interieur past goed bij ons. De kleuren zijn passend, de grote planten maken het levendig en de teamkamer voelt fijn. Ook het hergebruik spreekt aan. We zijn super blij met het resultaat.”

Over de Warinschool

De Warinschool staat tegenover het kasteel Nederhorst. De vroegere bewoners van het kasteel, de freules Warin, bekostigden in 1882 de bouw van de school. De Warinschool is een Daltonschool. Kinderen worden eigenaar van hun leerproces en onderwijs sluit aan bij hun leerbehoeften. Samenwerking, effectiviteit, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en reflectie staan hierbij centraal.

“DE INRICHTING IS VAN BELANG VOOR DE ZELFSTANDIGHEID VAN DE KINDEREN.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?