WIJ DE WERELD

MONTESSORI SCHOOL

L’Ambiente en De Schakel gingen samen verder als Montessorischool Wij de Wereld. We mixten de 2 inventarissen en zorgden voor een interieur dat voelt als geheel en past als een jas.

Van 2 inventarissen naar 1 interieur

Het interieur werd samengesteld uit de 2 inventarissen en moest aansluiten bij de onderwijsvorm. Muren werden weggebroken en maakten plaats voor heuse scharrelgebieden voor de onder-, boven- en middenbouw. Hier vind je onder meer een kleuterparadijs, atelier, bieb, kookcafé, treinzit en koffietafel.

Skelet Hein, onderdeel van de kosmische ruimte, voelt zich alweer helemaal thuis. De kinderen trouwens ook!

Duurzame mix

We werkten voornamelijk met spullen die er al waren. Oude kistjes kregen een nieuw leven als expovak en alle eigen plantjes kregen een nieuwe pot. Ook vintage posters kregen weer een plekje aan de wand. Zo zorgen we voor een duurzame mix van bestaande en nieuwe spullen.

Fuseren

Het samenvoegen van twee basisscholen is een uitdaging. Helemaal als het gaat om twee scholen met verschillende onderwijsmethodes. We interviewden Wyneke de Vries, schoolleider van Wij de Wereld, over fuseren en samen opnieuw beginnen: “In een tijd waarin veel onduidelijk en onzeker is, wisten we één ding zeker: het interieur zou staan. Het ziet er mooi uit en we zijn blij met de sfeer.”

Voor dit project werkten we weer gezellig samen met onderwijsvormgever Ellen Kuster.

“VAN 2 INVENTARISSEN NAAR 1 INTERIEUR PASSEND BIJ DE ONDERWIJSVORM.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?