WIJ

PEUTERGROEP

Een peutergroep. Een kleine ruimte die ook door de BSO gebruikt wordt. Veel spullen. Een afgeschreven interieur. Zie hier de ingrediënten van een nieuwe uitdaging.

Rust en ruimte

We brachten allereerst de wensen van peutergroep Wij in kaart. Astrid, clustermanager: “We wilden graag een mooi en rustig interieur. Omdat we de ruimte delen, moesten er ook kasten komen die op slot kunnen.” Onze Suus en Mir hielden hier in het ontwerp rekening mee. Ze bedachten bijvoorbeeld een grote opberger en fijne speelhoeken met handige, flexibele oplossingen.

Interieur op maat

Er kwam een grote kastenwand met opbergruimte, papierlades en speelelementen erin. Aan de bovenkant kunnen de kastjes op slot. De zand/watertafel kreeg een omkeerplaat: de ene kant kreeg duploplaten, de andere kant een weg. Zo kreeg deze relatief kleine ruimte met een interieur op maat toch verschillende speelhoekjes.

Wij: wauw!

In een ochtend richtten we de peutergroep in. Dat kwam ook omdat de juffen het hier heel goed voorbereid hadden. Astrid: “Het ging super vlot. Het resultaat is prachtig. Elke keer als we binnenlopen, denken we weer: wauw! De pedagogisch medewerker gaat met nog meer plezier naar haar werk en de kinderen zijn heerlijk aan het spelen. Het zit soms in kleine dingen: een vakje, een plantje, een zitzak in de vorm van een walvis, een plekje om kunstwerken op te hangen. Dat doet zoveel.”

Tip: klik op de foto voor een grote weergave.

“ELKE KEER ALS WE BINNENLOPEN, DENKEN WE WEER: WAUW!”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?