ALOYSIUSSCHOOL

BASISSCHOOL

De Aloysiusschool in Amersfoort groeit! Een aan- of opbouw is geen optie, dus moest er out- of-the-box worden gedacht met de interne bestaande ruimte.  Zo werd er een wand verplaatst, veranderde de bieb in een klaslokaal en kwamen er extra leerwerkplekken op de gang. Astrid van den Hoven, school business manager: “De kinderen vinden het geweldig!”

Leerplein & bieb

Op de gang van de middenbouw een klein leerplein, waar kinderen alleen of in groepjes kunnen werken. Voor de bieb moest een nieuw plan komen. Onze Daan en Esther gingen aan tafel en dachten mee.

Meer groen

Met een kleine vertegenwoordiging van mensen uit het team werd er gekeken naar de wensen en de vertaling daarvan in het ontwerp. “Als je 30 mensen laat meedenken, heb je zoveel verschillende meningen, een vertegenwoordiging uit alle clusters maakt het overzichtelijk.” Ook de leerlingenraad dacht mee. “Zij gaven aan dat ze graag meer groen in de school wilden, met de sfeer van een jungle.”

Kasten op maat

We lieten de wens van de kinderen terugkomen in de kleuren, afbeeldingen en print. Het groen past goed bij de bestaande oranje vloeren. We maakten wandkasten op maat met werkplekken ertussen. Er kwam een zitnis op een plekje direct naast de looproute die zo een functie heeft. We maakten kasten voor de bieb met een ronde tafel en gezellige poefen. Ook kwamen er treinbanken met cafétafels en een stoere frametafel met zijwanden die de planten omlijsten.

Vlekkeloos?

De oplevering verliep niet helemaal vlekkeloos. Zo waren de cafétafels te hoog ten opzichte van de treinbanken. “Dat gaf wat frustratie, maar dit werd uitgelegd en opgelost. Ik vond de samenwerking met Daan en Esther heel prettig.”

Passend

Astrid: “Het is leuk en passend geworden. De kinderen vinden het geweldig. De afbeeldingen boven de werkplekken en in de gangen zijn prachtig. En zo’n tafelframe is veel leuker dan een gewone tafel. Het nodigt echt uit om er te gaan werken. Sommige leerkrachten vonden het wat druk, ik heb daarom wat planten weggehaald en verdeeld over de school. We willen dit concept doorvoeren door de hele school.”

“DE KINDEREN VINDEN HET GEWELDIG”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?