ANNIE MG SCHMIDT

BASISSCHOOL

Een nieuw gebouw, ingerichte klaslokalen en een team in de startblokken: de Annie MG Schmidtschool was er klaar voor. Bijna. Kelly Carmona Palma, directeur: “We misten sfeer, kleur en werkplekken in de gangen.”

Nieuwbouw

De AMG Schmidt school kreeg een nieuw pand met een verdieping voor de onder-, midden- en bovenbouw. De architect gaf het gebouw oranje accenten mee. Maar hoe fris en licht het ook was, er miste sfeer en kleur in de gangen. “We wilden de gangen bovendien gebruiken als verlenging van de onderwijsruimte, denk aan verschillende werkplekken om alleen of samen te werken.”

Kinderen aan tafel

“We betrokken de kinderen, door aan de kinderraad te vragen wat de wensen waren. Ze wilden graag dat het fijn zou voelen. De wensen voor werkplekken verschilden. Kinderen uit de bovenbouw wilden graag een chillplek, kinderen uit de onderbouw wilden huisjes.”

Werkplekken op maat

Esther en Suzanne gingen aan de slag met de wensenlijstjes. “De samenwerking was fijn. Ze luisterden goed naar onze wensen en hielden rekening met onze mogelijkheden. Iets schrappen met het oog op budget, was geen enkel probleem.”

We bedachten voor elke gang andere werkplekken. Er kwam een loungeplek met bank en fauteuils, we maakten zithuisjes op maat, treinzitjes, een frametafel en ronde tafels met poefen. Er kwam meer kleur, passend bij de bestaande accenten, en Esther maakte unieke prints voor de poefen. “Het pakt goed uit. Kinderen zitten graag op de gang. Vooral de werkhuisjes en de loungeplek zijn favoriet. De huisjes lenen zich ook goed voor thematisch onderwijs. Met wat crêpepapieren linten en vissen erin, wanen we ons in de onderwaterwereld.”

Over de AMG Schmidt school

Op de openbare basisschool Annie MG Schmidt in Den Haag heerst een prettig en veilig schoolklimaat, waarin het kind centraal staat. Het team profileert zich met expliciete instructie, burgerschap en thematisch onderwijs: ontdekkend en onderzoekend leren.

“WE BETROKKEN DE KINDEREN, DOOR AAN DE KINDERRAAD TE VRAGEN WAT DE WENSEN WAREN.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?