DE SCHAKEL EN STAATSLIEDJES

BASISSCHOOL EN BUITENSCHOOLSE OPVANG

Een grote hal waar onderwijs en kinderopvang samen gebruik van maken, dat levert een mooi verlanglijstje op. Verschillende werkplekken, speelhoeken, ruimte voor de bieb en een atelier. Marloes van der Hoeven, directeur basisschool De Schakel: “Het is een ruimte voor kinderen, dat is ons vertrekpunt.”

School en BSO

De grote hal in het gebouw van basisschool De Schakel is tot 14.00 uur in gebruik als onderwijsruimte en daarna als BSO. Marloes: “Het interieur was aan vernieuwing toe. De meubels waren verouderd en pasten niet meer bij de sfeer en uitstraling die we willen.

Voor school wilden we verschillende werkplekken, om in groepjes of alleen te werken. Voor de BSO is het belangrijk dat kinderen kunnen spelen, knutselen en ontspannen. Ook wilden we dat de bieb een plek kreeg.”

Kleuradvies

Suzanne en Mirjam schoven aan, maakten een ontwerp en gaven kleuradvies. Er kwam veel groen en natuurlijke prints. “Het geeft rust en dat maakt dat kinderen zich beter kunnen concentreren. Het is een ruimte voor kinderen, dus het moest hun aanspreken.”

Vriendelijk

“Het resultaat is een interieur met een vriendelijk sfeer. De kinderen vinden het heel mooi en de plekken worden goed gebruikt, vooral de poefen en treinbanken zijn favoriet. Het werkt ook als visitekaartje, het is toch de eerste indruk van de school. We zijn er blij mee! “

“HET IS EEN RUIMTE VOOR KINDEREN, DAT IS ONS VERTREKPUNT.”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?