DE KRUGERSTEE

BASISSCHOOL

Schuiven, samen met het team. Gewoon met de bestaande meubels. Zo begonnen we in de groepsruimtes van De Krugerstee. Daarna keken we naar de gezamenlijke ruimtes. Wat is er nodig om het interieur optimaal te laten aansluiten bij de manier van onderwijs geven?

Bestaande meubels

Basisschool De Krugerstee verhuisde naar een nieuwe plek. Daar aangekomen schoven Gerdien en Ellen samen met het team met alle bestaande meubels die meegekomen waren. Zo zorgden we voor aansluiting bij de onderwijsvisie.

Gezamenlijke ruimtes

Daarna waren de gezamenlijke ruimtes aan de beurt; de unitruimtes. Hier kunnen de kinderen een plek zoeken die past bij wat ze gaan doen. Lekker in een hangstoel of zithuis om een boek te lezen bijvoorbeeld. Of op de tribunetrap met je I-pad op een kubus. Of met een concentratieklusje aan een wandwerkplek. Keuze genoeg!

Op voorraad

Leuk: nagenoeg alle meubels voor de gezamenlijke ruimtes komen uit onze voorraad. Zoals de tafels, stoelen en memoboom en ook accessoires zoals kleden en kussens. Dit moois moest ruimte maken voor andere projecten. Ontwerpen uit voorraad dus. We konden hierdoor heel snel schakelen en het paste door zo goed binnen het budget.

Over De Krugerstee

Basisschool De Krugerstee biedt toekomstbestendig onderwijs waarbij kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Het nieuwe gebouw straalt rust en veiligheid uit en maakt tegelijkertijd nieuwsgierig. In groeps-, werk- en unitruimtes kunnen kinderen een plek kiezen om zelfstandig of samen aan opdrachten te werken of luisteren ze naar instructies.

“KINDEREN KUNNEN EEN PLEK ZOEKEN DIE PAST BIJ WAT ZE GAAN DOEN”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?