Project omschrijving

DE SPRANKELING

BASISSCHOOL

De Fontein en de Bron gingen samen verder als OBS De Sprankeling. En hoe! De fusie en verhuizing werden met zorg voorbereid. In samenwerking met het team en leveranciers werd er een prachtige plek gemaakt.

Nieuw gebouw

De Sprankeling verhuisde naar een nieuwe locatie: Campus Damwald. Het gebouw werd ontworpen door architectenbureau Kristinsson. De Sprankeling deelt het gebouw met een openbare basisschool en een sporthal.

Van klassikaal naar flexibel onderwijs

Er werd klassikaal onderwijs gegeven, maar dat wilde het team graag anders. Ze probeerden flexibel onderwijs uit. Dat kan natuurlijk ook; eerst even oefenen. Na een tijdje was iedereen om!

Flexibel meubilair

Dit had gevolgen voor het interieur: er kwam een groot leerplein voor de kleuters en groep 3 en 4, met bouwpodium en speelhuizen. Door de themaruimtes kunnen de groepen afwisselen door bij elkaar te gaan spelen. We maakten bakbanken en themablokken voor een flexibele kring.

De juffen en meesters kregen een opklapbare werkplek, met een instructietafel die daarop aansluit. Ook kwamen er ladekastjes voor de spulletjes en veel verschillende werkplekjes waaruit kinderen kunnen kiezen. Grote nissen werden loungeplekken, er kwamen wandborden en een atelierkarren om staand te werken, zithuisjes en wandwerkplekken.

De school sprankelt! Trynke Dag, directeur De Sprankeling: “Er is goed geluisterd en vertaald. Op de dag dat het interieur opgeleverd werd, ontstond er eenheid in het gebouw. Dat was fantastisch en kan ik iedereen aanraden. Het interieur past zo mooi bij wat wij wilden.”

Wat past

In dit project werd gewoon gekeken naar wat nodig is. Welk meubilair past het beste? Welke leverancier is daar goed in? Dat werkt; samen komen we tot het beste resultaat. Heutink leverde leerlingsets, kasten van Schilte werden hergebruikt en de podiumtafels komen van Eromes. En we werkten voor dit project weer gezellig samen met onderwijsvormgever Ellen Kuster.

Tip: klik op de foto’s om ze te vergroten!

“OP DE DAG DAT HET INTERIEUR OPGELEVERD WERD, ONTSTOND ER EENHEID IN HET GEBOUW.”

SMAAKT DIT NAAR MEER?

Neem contact op