HART VAN NOORD

BUITENSCHOOLSE OPVANG EN PEUTERGROEP

Een multifunctioneel gebouw in een multiculturele wijk: kinderopvang Hart van Noord groeit! Ze kregen 2 lokalen van de school in het gebouw en dat gaf ruimte voor een nieuwe  peutergroep en uitbreiding van buitenschoolse opvang Hartendief.

Stap voor stap groeien

Tara Koot, clustermanager: “We zijn gestart met een nieuwe peutergroep van 5 kinderen, elke week komen er 2 kinderen bij. We doen dit bewust stap voor stap. BSO Hartendief is verhuisd naar de klaslokalen, ze kregen een groepsruimte en een speellokaal. We zijn een plus-locatie. Dat betekent dat we plek hebben voor kinderen die wat meer aandacht en ondersteuning vragen. We staan bijvoorbeeld met 3 medewerkers i.p.v. 2 op een groep. Het vraagt ook om een fijne, veilige omgeving. ”

Hergebruik

De ruimte voor de peutergroep moest ingericht worden. De BSO had veel meubels die hergebruikt konden worden. Bestaande tafelframes kregen een nieuw blad, banken, stoeltjes en kasten kregen een nieuwe plek. Op de bestaande zand- en watertafel maakten we een legoplaat.

Snoezelhuisje

We zorgden voor fijne speelhoeken, zoals een bouw-, huis- en tuthoek. We maakten een keukentje, bouwkast en legokast. Ook maakten we een snoezelhuisje, waar kinderen even in kunnen wegkruipen. Aangevuld met kleden, poefjes, kussens en plantjes werd het een kleurrijke, fijne plek.

Tara: “Al eerder richtten jullie de andere peutergroepen in. We doen dit in fases. Jullie ontwerp was direct in lijn met wat wij mooi vinden en de presentatie helpt bij het afstemmen met het team. Veel spullen konden hergebruikt worden, maar jullie zorgen tegelijkertijd voor eenheid. Het is heel mooi geworden!”

Over Hart van Noord

Hart van Noord bestaat uit 6 peutergroepen, verdeeld over 3 lokalen en is gevestigd in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Daarnaast heeft BSO+ Hartendief hier ook een plek. De locatie is onderdeel van kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens.

“EEN PLUS-LOCATIE VRAAGT OM EEN FIJNE, VEILIGE OMGEVING”

Advies nodig voor het inrichten van jouw ruimte? Wanneer zien we je aan tafel?